aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚαλαθόσφαιρα: Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων εκτός Α' Κατηγορίας

Καλαθόσφαιρα: Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων εκτός Α’ Κατηγορίας

Σε ανακοίνωσή της η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας ενημερώνει ότι αναβάλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου όλα τα πρωταθλήματα, πλην της Α’ Κατηγορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως σε σχέση με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας χθες το βράδυ (11/11), παρακαλούμε όπως σημειωθούν τα ακόλουθα:

1. Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων και κυπέλου, κ14, κ16, κ18, Β1, Β2 και τροχοκαθίσματος, αναβάλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020. Ισχύει για όλες τις επαρχίες.

2. Στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το νεό διάταγμα, δεν επιτρέπονται προπονήσεις για τα τμήματα κ14, κ16, κ18, Β1, Β2 και τροχοκαθίσματος. Στις υπόλοιπες επαρχίες επιτρέπονται οι προπονήσεις για αυτά τα τμήματα.

3. Τα πρωταθλήματα και το κύπελλο Basket League και Α κατηγορίας Γυναικών, συνεχίζουν κανονικά και έχουν ασφαλώς δικαίωμα για προπονήσεις και οι ομάδες στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Έχουν ζητηθεί κατ’ επείγον διευκρινήσεις για μετακινήσεις εκτός πόλεων, που αναλύονται πιο κάτω.

Ως αναφέρεται, έχουν ζητηθεί από τον ΚΟΑ ώστε να αποταθεί άμεσα στο αρμόδιο Υπουργείο, διευκρινήσεις όσο αφορά το δικαίωμα μετακίνησης αλλά και του περιορισμού ώρας α) ομάδων για αγώνες από/προς την Λεμεσό και Πάφο, β) αθλητών και προπονητών από/προς Πάφο για αγώνες και προπονήσεις και γ) διαιτητών, κριτών, παρατηρητών και στατιστικής υπηρεσίας.

Αναμένεται ότι θα δοθεί το συντομότερο διευκρίνηση εάν επιτρέπεται και τι δικαιολογητικό θα πρέπει να παρουσιάζουν προς τις αρμόδιες αρχές εάν τους ζητηθεί.

Τονίζεται ότι μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο δεν είναι γνωστό εάν θα γίνεται αποδεκτό το «έντυπο μετακίνησης» που ίσχυε μέχρι σήμερα για τις προπονήσεις και προτείνεται έντονα όπως οι ομάδες Basket League και Α κατηγορίας Γυναικών που εδρεύουν σε Λεμεσό και Πάφο και έχουν καλαθοσφαιριστές ή/και προπονητές εκτός επαρχίας (ή το αντίθετο), μεταφέρουν σήμερα και τις αμέσως επόμενες ημέρες πιο νωρίς το απόγευμα τις προπονήσεις τους, ώστε να μην εμπίπτουν στους περιορισμούς ώρας μετακίνησης.

Μόλις αποσταλούν οι διευκρινήσεις για τα συγκεκριμένα θέματα, θα προωθηθούν άμεσα στις επηρεαζόμενες ομάδες. Οδηγίες επίσης θα αποσταλούν και για τους αγώνες που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ