aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κ14: Συνεχίζει το διεθνές φιλικό τουρνουά

Από το Σάββατο 19 Αυγούστου, η Εθνική Ανδρών Κ14 της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Κολινδρό, όπου συμμετέχει σε Διεθνές Φιλικό Τουρνουά. Αυτή είναι η πρώτη φορά όπου οι νεαροί διεθνείς καλαθοσφαιριστές της Κύπρου βρίσκονται σε μία διεθνή διοργάνωση σαν και αυτή, η οποία θα τους προσφέρει πλούσιες εμπειρίες για την συνέχεια της καλαθοσφαιρικής τους πορείας.

Μέχρι στιγμής το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια, όπου μέτρησε ισάριθμες ήττες. Το πρόγραμμα των πρώτων δύο ημερών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού η Κύπρος αντιμετώπισε δύο πανίσχυρες ομάδες, όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα. Την τρίτη ημέρα η κυπριακή ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ρουμανία, μία ομάδα που μπόρεσε να κοντράρει σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο παρά την πολύ θετική εικόνα και την καλή προσπάθεια, γνώρισε την ήττα με 63-58.

Στο τελευταίο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολύ καλή εικόνα, και κατάφερε στην πρώτη περίοδο να προηγείται με 22-19, με τους ρουμάνους να ανατρέπουν το σκορ και να προηγούνται με 38-29 στο ημίχρονο. Η Κύπρος αντέδρασε και μείωσε την διαφορά στους τρεις πόντους (49-46) στο τέλος της Γ’ περιόδου, με την Ρουμανία να κρατάει το υπέρ της σκορ και να παίρνει στο τέλος την νίκη με 63-58. Δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια θα δώσει η Εθνική Ανδρών Κ14 στον Κολινδρό, προτού επιστρέψει πίσω στην Κύπρο. Κόντρα στην Παλαιστίνη και τη Βουλγαρία.

Η δωδεκάδα της Εθνικής Ανδρών Κ14 της Κύπρου αποτελείται από τους: Ευμολπίδης Σταύρος, Τσελέπας Αλέξανδρος, Λουκά Νικόλας, Κωνσταντίνου Μάριος, Αντωνίου Νικόλας, Λιασίδης Ηλίας, Χάρης Γιανναράς, Δημήτρης Βατιλιώτης, Σοφοκλέους Στέλιος, Θεμιστοκλέους Αντώνης, Σόλωνας Αγγελή, Μιχάλης Ευστασιάδης.

Προπονητής: Μάριος Αργυρού

Βοηθός Προπονητής: Παντελής Κωνσταντίνου

Αρχηγός Αποστολής: Χρίστος Πάλλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ