aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ισοφάριση ή φαβορί για στέψη!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ εναντίον της ΑΕΚ απόψε (19:00) στο Λευκόθεο, για τον δεύτερο αγώνα στην τελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας.

Παιχνίδι άκρως σημαντικό, άρα και δύσκολο για τους μονομάχους. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί υπό τη… σκιά του σκορ των νικών, το οποίο άνοιξε για λογαριασμό των πρασινοκίτρινων, στο ματς που έγινε στο «Κίτιον».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για τον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την ισοφάριση του σκορ των νικών, κάτι που θα ξαναβάλει τη σειρά σε μηδενική βάση. Αν λοιπόν το ροζ φύλλο αγώνα παραμείνει στο Λευκόθεο, τότε αυτόματα το άγχος μεταφέρεται στην πλευρά της ΑΕΚ, ενόψει του τρίτου τελικού. Διότι το άκρως σημαντικό αυτό ψυχολογικό στοιχείο, θα μεταφερθεί στην πλευρά του ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι, όμως, και την αποφασιστικότητα θα έχουν και τον κόσμο με το μέρος τους. Είναι τα δεδομένα πάνω στα οποία θα στηριχθούν για να… ισοφαρίσουν! Όλα αυτά, πέραν της δεδομένης αξίας τους ως ομάδα.

Μεγάλη και αναμφισβήτητη όμως είναι και η αγωνιστική αξία της ΑΕΚ, η οποία διαθέτει πλούσιο έμψυχο δυναμικό, ταλέντο και εμπειρία. Οι πρασινοκίτρινοι δεν πάνε στο Λευκόθεο για να… ισοφαριστούν. Πάνε για να «αποδράσουν» με τη νίκη και να γίνουν ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Με το σκορ των νικών στο 2-0 υπέρ τους και με τον τρίτο αγώνα στο «Κίτιον», είναι λογικό ότι η ΑΕΚ θα είναι το φαβορί.

Απ’ εκεί και πέρα, είναι μάλλον περιττό να μιλάει κανείς για εκτιμήσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ίσως η τελευταία φάση, να είναι αυτή που θα κρίνει το αν η σειρά αρχίσει ξανά από το μηδέν ή αν προκύψει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τα πάντα κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή…

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, κύλησαν οι τελευταίες μέρες προετοιμασίας και στις δύο πλευρές. Αναμένεται λοιπόν ότι οι Γιώργος Βόβορας και Λίνος Γαβριήλ, θα παρατάξουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν στον δεύτερο τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ