aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΗ Γερμανία πήρε τη ματσάρα κόντρα στη Λετονία και πέρασε στα ημιτελικά!

Η Γερμανία πήρε τη ματσάρα κόντρα στη Λετονία και πέρασε στα ημιτελικά!

Οι Λετονοί ήταν αυτοί που έπιασαν… στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Ο λόγος είχε ονοματεπώνυμο, Ντέιβις Μπέρτανς και με 3/3 τρίποντα έδωσε στη Λετονία προβάδισμα δέκα πόντων (3-13, 6′). Με τον Σρέντερ σε κακή ημέρα, ο Χέρμπερτ έψαξε νωρίς βαθιά στον πάγκο του. Λο και Βάγκνερ έφεραν ενέργεια και καθαρό μυαλό, με τον δεύτερο να κάνει τρομερή δουλειά σε σκορ και ριμπάουντ και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 13-16.

Χωρίς τον σταρ της στο παρκέ η Γερμανία έτρεξε ένα σερί 9-0, με τον Βάγκνερ να διαμορφώνει το 25-20 (14′). Στο σκοράρισμα μπήκε και ο Ομπστ με πέντε σερί, την ώρα που ο Ζάγκαρς έγινε ο μοναδικός Λετονός που ευστόχησε για τρεις και δε λεγόταν Μπέρτανς. Ο τελευταίος σκόραρε τέταρτη φορά από το τρίποντο (31-34, 19′), όμως πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Λο, την ώρα που ο Σρέντερ μετρούσε 0/9 εντός παιδιάς και 2 λάθη, έβαλαν τη Γερμανία σε θέση οδηγού στο ημίχρονο (36-34).

Το πρώτο καλάθι του Σρέντερ ήρθε στο 38-42, αλλά ο Ζάγκαρς συνέχισε να τον «χτυπάει» στην άμυνα, βάζοντας πέντε σερί στο πρόσωπό του (45-45, 24′). Όμως οι Ζόρικς και Ζάγκαρς πήραν τη σκυτάλη του σκοραρίσματος για να κρατήσουν την ομάδα του Μπάνκι, με τον Σρέντερ να ολοκληρώνει μία φάση στο transition (60-56, 28′) και τα «Πάντσερ» να μπαίνουν με +3 (62-59, 30′) στο βιράζ.

Το σερί έφτασε στο 10-0, αφού ο Μο Βάγκνερ βρέθηκε σε τρομερή μέρα και κάρφωσε εμφατικά στον αιφνιδιασμό (70-59, 32′), μία κατοχή μετά την ασίστ του αδερφού του, Φραντζ στον Μπόγνκα για τρίποντο. Δύο μεγάλα σουτ του Σμιτς και ένα του Ζάγκαρς έφεραν ξανά στους πέντε (74-69, 36′) και η Γερμανία έψαχνε τη χαριστική βολή, με τον σταρ της να έχει 2/20. Με πέντε σερί δικούς του, χτύπησε το… χαμηλό σχήμα των Λετονών, ο Μπέρτανς βρήκε σίδερο και κάπως έτσι το πλεονέκτημα ήταν μεγάλο.

Και όμως οι Λετονοί επέστρεψαν με ένα τρίποντο του Ρόντιονς Κούρους και ένα… ακροβατικό του Ζάγκαρς (79-77). Ένα ακόμα ίδιο μείωσε σε 81-79, οι Γερμανοί έχασαν την ευκαιρία τους και στα 10” που απέμεναν, κάποιος έπρεπε να πάρει το σουτ της νίκης. Φυσικά αυτό πήγε στα χέρια του Μπέρτανς, αλλά το 13ο που σούταρε, αποδείχθηκε… γρουσούζικο. Η μπάλα βρήκε σίδερο και η Γερμανία πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα βρει τους Αμερικανούς.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 36-34, 62-59, 81-79

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ