aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΗ επανεμφάνιση του Στυλιανού και ο «βενιαμίν» που εντυπωσιάζει

Η επανεμφάνιση του Στυλιανού και ο «βενιαμίν» που εντυπωσιάζει

Συνέχεια είχαμε στο πρωτάθλημα της Basket League μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών στη Αγγλία. Ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής της 18ης αγωνιστικής, καθώς «άλωσε» το Λευκόθεο (80-74) και έμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παράλληλα, η ΑΕΚ έκαμψε με ευκολία την αντίσταση του Απόλλωνα (84-64), ενώ ΕΘΑ (91-89 παρ.) και Ομόνοια (88-84) νίκησαν το Παραλίμνι και την ΑΕΛ αντίστοιχα σε αμφίρροπες αναμετρήσεις που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Αναμφίβολα ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής της αγωνιστικής, καθότι πέρασε αλώβητος από μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του ΑΠΟΕΛ και όπως όλα δείχνουν θα «κόψει» πρώτος το νήμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ συνέχισε με νίκη επί του Απόλλωνα και περιμένει κάποιο στραβοπάτημα του Κεραυνού για να αποκτήσει αυτή το πλεονέκτημα στα πλέι – οφς.

Επιπρόσθετα, στην μάχη της τέταρτης θέσης μπήκε η ΕΘΑ, η οποία μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι λύγισε στην παράταση την ομάδα του Παραλιμνίου, ενώ η Ομόνοια συνέχισε την νικηφόρα της πορεία, κέρδισε την ΑΕΛ στο κλειστό του Αγιού Δομετίου και έπιασε τους γαλαζοκίτρινους στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Όσο άφορα στους Κύπριους, έδωσαν ξανά τα διαπιστευτήρια τους κι αυτό γιατί πραγματοποίησαν μεγάλες εμφανίσεις και οδήγησαν τις ομάδες τους σε σπουδαίες νίκες. Παρόλα αυτά, την παράσταση έκλεψε για άλλη μια αγωνιστική ο Γιώργος Τριετίακοφ της Ομόνοιας, ο οποίος παρά το μικρό της ηλικίας του δείχνει δείγματα του σπουδαίου ταλέντου που διαθέτει.

Τι άρεσε

-Η εμφάνιση του Νίκου Στυλιανού στο Λευκόθεο. Ο Κύπριος φόργουορντ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και απέδειξε γιατί η ομάδα του Στροβόλου έκανε τα πάντα για να τον φέρει πίσω στην Κύπρο. Ο Στυλιανού πέτυχε 14 πόντους σε 18’.28’’ λεπτά συμμετοχής, ενώ ευστόχησε και σε ένα αρκετά κρίσιμο σουτ που έβαλε τέλος στα όνειρα νίκης που έκανε η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντινίδη.

-Ο Βασίλης Κούνας ανεβάζει ρυθμούς ενόψει πλέι οφς. Ο Κύπριος γκαρντ ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Απόλλωνα και ήταν από τους λόγους όπου οι Λαρνακείς πέρασαν ένα «ήσυχο» απόγευμα κόντρα στον Απόλλωνα. Σε 27’:19’’ ο Κούνας, σημείωσε 11 πόντους, κατέβασε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ δείχνοντας ότι παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δημήτρη Κουκούρη.

-Ο «γερόλυκος» Ζάκης Παπαδόπουλος ήταν «συγκινητικός» κόντρα στην ΕΘΑ. Μπορεί να έπιασε τα 36 αλλά δείχνει κάθε εβδομάδα ότι παραμένει μια αξιόπιστη λύση στα χέρια του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο Παπαδόπουλος σημείωσε 18 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασίστ σε 28’:29’’, ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη απέναντι στην ΕΘΑ.

-Περισσότερο από όλους μας άρεσαν οι εμφανίσεις των Νεοφύτου και Τριετιακόφ της Ομόνοιας. Ο αρχηγός, Γιώργος Νεοφύτου με τις εμφανίσεις επιβεβαιώνει όλους όσους λένε ότι πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Απέναντι στην ΑΕΛ, αγωνίστηκε για 25’: 28’’ και πέρα της απαραίτητης ενέργειας που έβγαλε στην άμυνα,  σκόραρε και 15 κρίσιμους πόντους.

-Από την άλλη, ο Τριετιάκοφ «μεγαλώνει» μέρα με την μέρα και όσο αγωνίζεται είναι ακόμη καλύτερος. Ο «βενιαμίν» της φετινής περιόδου, ήταν άψογος απέναντι στην ΑΕΛ και σημείωσε 11 πόντους χωρίς να χάσει ούτε και ένα σουτ (3/3 2π, 1/1 3π) σε 15’:27’’ που αγωνίστηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ