aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΈτσι απλά… Βεζένκοφ!

Έτσι απλά… Βεζένκοφ!

TOY ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (ΣΧΟΛΙΟ)

Οι συνάδελφοι, μου λένε ότι έχω μνήμη… ελέφαντα, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα προτέρημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι. Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ο λόγος, που έμαθε τα πρώτα μυστικά της πορτοκαλιάς μπάλας εδώ στην Κύπρο, όπου ο πατέρας του, ο Σάσα και η αδελφή του, η Μικαέλα έκαναν τη δική τους σταδιοδρομία.

Θυμάμαι λοιπόν, κάποτε όταν είχα πάει να επισκεφθώ την οικογένεια Βεζένκοφ στο σπίτι που έμεναν εδώ στη Λευκωσία, για να έγραφα μια συνέντευξη του Σάσα, αλλά ο μικρός Αλέξανδρος δεν έλεγε να μας αφήσει σε… ησυχία. Ζωηρός ο μικρός, όπως όλα σχεδόν τα παιδιά εκείνης της ηλικίας, με τη μαμά και την αδελφή του, μάταια να προσπαθούν να τον βάλουν σε τάξη.

Βλέπετε… όσο δε «σηκωνόταν πάνω» ο μπαμπάς, ο μπόμπιρας Αλέξανδρος το… εκμεταλλευόταν. Να όμως που σήμερα, εκείνος ο ζωηρός μικρός, πήγε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο με τους Νετς. Αφού πρώτα τον καμαρώσαμε στον Άρη Θεσσαλονίκης και μετά στην Μπαρσελόνα, τώρα συμβαίνει αυτό και λέω στον εαυτό μου πως είναι δυνατόν, εκείνος ο ζωηρός μικρός να έχει φθάσει τόσο ψηλά.

Γιατί ήδη έφθασε! Κανείς δε ξέρει αν ο Αλέξανδρος κερδίσει τα επόμενα χρόνια συμβόλαιο στην ομάδα όπου κάποτε αγωνίστηκε ο αξέχαστος Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλά εμείς το(ν) πιστεύουμε. Εν κατακλείδι; Δεν είμαι… μόνος. Πολύς είναι ο κόσμος που γνώριζε κάποτε κάποια νεαρά παιδιά και μετά από κάποια χρόνια τα έβλεπε να γίνονται αστέρες (και όχι μόνο στην καλαθόσφαιρα). Να που είχα και εγώ αυτήν την εμπειρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ