aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Κύπρου: Πανέτοιμη για μία μεγάλη πρόκληση!

Εθνική Κύπρου: Πανέτοιμη για μία μεγάλη πρόκληση!

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 δίνει την Τετάρτη 31 Αυγούστου η Εθνική Κύπρου, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Βέλγιο στις 17:00 ώρα Κύπρου.

Το παιχνίδι κόντρα στους βέλγους μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού η αντίπαλος ομάδα της χώρας μας αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, στον οποίον συμμετέχουν επίσης η Ισλανδία και η Ελβετία.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιανναρά δούλεψε σκληρά το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας επτά δυνατά φιλικά, μετρώντας μία ήττα στον πρώτο αγώνα (από την Ρουμανία) και έξι σερί νίκες στην συνέχεια, απέναντι σε Ρουμανία, Αλβανία, Κατάρ (δύο φορές), Εσθονία και Κόσοβο. Το κλίμα στα αποδυτήρια και μεταξύ των κύπριων καλαθοσφαιριστών είναι αρκετά καλό και οι διεθνείς μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγώνα της πρεμιέρας.

Όμως άπαντες γνωρίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν κόντρα στο Βέλγιο που έχει στην διάθεση του καλαθοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου, όπως ο Maxime De Zeeuw που αγωνίζεται στην τσέχικη Cez Nymburk και ο Jonathan Tabu που είναι στην ισπανική Fuenlabrada. Μεγάλο όνομα αποτελεί και ο Mat Lojeski του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος ωστόσο δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Κύπρο.

To Βέλγιο αγωνίστηκε στα προηγούμενα τρία Ευρωμπάσκετ (2011, 2013 και 2015). Στην τελευταία συμμετοχή του τερμάτισε στην 13η θέση, μετρώντας τρεις νίκες κόντρα σε Εσθονία, Λιθουανία και Ουκρανία και τρεις ήττες από τις Λετονία, Τσεχία και Ελλάδα.

Από την άλλη η κυπριακή αποστολή αποτελείται από τους: Ιάκωβο Παντελή, Χριστόφορο Ραζή, Άρη Κορωνίδη, Σάιμον Μιχαήλ, Ανδρέα Σιζόπουλο, Ανδρέα Πηλαβά, Νίκο Στυλιανού, Γρηγόρη Παντούρη, Γιώργο Θεοχαρίδη, Παναγιώτη Τρισόκκα, Τόλη Κασκίρη και Άντονι Κινγκ.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος εντός έδρας αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» στις 17:00 κόντρα στην Ισλανδία.

Οι επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις θα γίνουν στα επόμενα δύο Σάββατα που ακολουθούν, στις 10 και 17 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος σε όλα τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν για το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ