aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Κύπρου: Η ποιότητα και το… σώμα νίκησαν το πνεύμα (pics)

Εθνική Κύπρου: Η ποιότητα και το… σώμα νίκησαν το πνεύμα (pics)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Δίκαιη ήταν η επικράτηση του Βελγίου επί της Κύπρου με 72-55, κάτι που άλλωστε μαρτυρά το αποτέλεσμα του αγώνα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Από τη μια η ανωτερότητα των αντιπάλων και από την άλλη η δικαιολογημένη κούραση από την ταλαιπωρία στο ταξίδι της επιστροφής από την Ελβετία δεν επέτρεψαν στην καλαθοσφαιρική μας Εθνική να διεκδικήσει στα ίσα το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν γρήγορο ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που τους βόλευε, ήταν πιο εύστοχοι και εξασφάλισαν διαφορά εφτά πόντων (14-21). Στη συνέχεια ξέφυγαν επικίνδυνα, καθώς η κυπριακή ομάδα ήταν κακή αμυντικά και επιθετικά. Σταδιακά ανέβαζαν τη διαφορά, αξιοποιώντας τη νευρικότητα που κατέλαβε τους Κύπριους διεθνείς, και στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 21-43.

Η Εθνική μας μπήκε με στόχο να μειώσει για να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά όχι μόνο απέτυχε, είδε τους Βέλγους να ανεβάζουν τη διαφορά σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα (στο 25’ ήταν 26-52). Ήταν ξεκάθαρο πλέον πως πολύ δύσκολα μπορούσε να επιτευχθεί η ανατροπή. Πάντα σοβαροί και πειθαρχημένοι, οι Βέλγοι κράτησαν ώς το τέλος της 3ης περιόδου τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (39-59).

Το ερώτημα για το ποιος θα ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση είχε απαντηθεί από πριν. Αυτό που απέμενε ήταν να παλέψουν οι Κύπριοι παίκτες για την τιμή των όπλων, ικανοποιώντας σε αυτόν τον τομέα τον κόσμο που ήλθε να τους δει (πάνω από 1.000 θεατές). Η διαφορά όμως παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, και αυτό παρά το ότι ο ρυθμός είχε πέσει. Τελικά οι Βέλγοι πήραν το ροζ φύλλο (τέταρτο σε ισάριθμους αγώνες) με το τελικό σκορ του αγώνα να είναι 55-72.

Πάντως με το τέλος του αγώνα, οι παίκτες μας χειροκροτήθηκαν από το κοινό! Από πλευράς απόδοσης ξεχώρισε ο Νίκος Στυλιανού που σκόραρε 15 πόντους. Πλέον, η προσοχή της Κύπρου επικεντρώθηκε στο εκτός έδρας με την Ισλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 21-43, 39-59, 55-72.

Κύπρος (Π. Γιανναράς): Λοϊζίδης 2, Κινγκ 10, Μιχαήλ, Πηλαβάς 2, Τρισόκας 3, Σιζόπουλος 3 (1), Κορωνίδης 3 (1), Παντούρης 4, Θεοχαρίδης 2, Ραζής 3 (1), Παντελή 8 (2), Στυλιανού 15 (3).

Βέλγιο (Ε. Καστέλς): Μπόσκο 6 (1), Ομπασόχαν 5, Γουεμά, Ταμπού 10 (2), Σβαρτζ 5 (1), Σαλούμου 8 (2), Ντε Ζεβ, Μπουκίκου 13 (1), Τουμπά 10, Βανγούιν 4, Ιαρόχεβιτς 3, Κέστελοτ 8.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ