aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Κύπρου: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εκτός» (δηλώσεις Τζο-Τζο Γκαρσία)

Εθνική Κύπρου: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εκτός» (δηλώσεις Τζο-Τζο Γκαρσία)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Κάποτε ήταν ο Φόουκς, κάποτε ήταν ο Ράτσα και κάποτε ο Τζο-Τζο Γκαρσία. Καλαθοσφαιριστές που ήρθαν από το εξωτερικό, ρίζωσαν στην Κύπρο και φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Όπως γίνεται τώρα με τον Άντονι Κινγκ.  Φόουκς και Ράτσα αποχώρησαν από την ενεργό δράση αφήνοντας κάποιες συμμετοχές με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όμως ο Τζο-Τζο Γκαρσία, που κατά τις μέρες που η ομάδα μας θα δίνει τα παιχνίδια για τον πρώτο όμιλο στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα γιορτάζει τα 41α του γενέθλια, συνεχίζει… ακάθεκτος!

Δεν ήταν όμως και λίγες οι φορές που ο Γκαρσία τα έδινε όλα για την Εθνική, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό από γεννημένους Κύπριους παίκτες (χωρίς ίχνος υποτίμησης της προσφοράς για κανέναν εκάστοτε διεθνή μας). Ο Τζο-Τζο Γκαρσία δεν κλήθηκε αυτή τη φορά στην Εθνική, αλλά αυτό δεν του μειώνει στο ελάχιστο τα συναισθήματα που τρέφει για αυτή την ομάδα.

Να τι μας δήλωσε σε συνομιλία που είχαμε, σχετικά με το πώς βλέπει την Εθνική και τι εκτιμά ότι μπορεί να πετύχει στις δύσκολές της υποχρεώσεις: «Βλέπω ότι σε αυτήν την ομάδα, υπάρχει θαυμάσιο έμψυχο υλικό. Μέσα από αυτά που μαθαίνω, υπάρχει και θαυμάσιο κλίμα, όπως και ένας πολύ καλός προπονητής, ο Παναγιώτης Γιανναράς. Σίγουρα η κλήρωση ήταν δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο σε αυτά τα παιχνίδια και -γιατί όχι;- να καταφέρει αυτό που για πολλούς φαντάζει ίσως και απίθανο. Να κατακτήσει τον στόχο που έχει τεθεί και που είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης».

Όσο για το πώς βλέπει την Εθνική χωρίς τον Τζο-Τζο Γκαρσία, ο άσος της ΑΕΚ, ανέφερε: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εκτός Εθνικής. Μπορεί να μην είμαι παρών αυτή τη φορά, όμως πιστεύω πως όλοι γνωρίζουν ότι ο Τζο-Τζο Γκαρσία είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Άρα είμαι παρών και εύχομαι σε όλα τα παιδιά που είναι εκεί να πετύχουν αυτό που δεν καταφέραμε όταν ήμουν στην ομάδα. Γιατί το αξίζει, όπως πιο πολύ το αξίζει η κυπριακή καλαθόσφαιρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ