aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εθνική Κ-16: Συνέχεια στην προετοιμασία

Η Εθνική Γυναικών Κ-16 συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ-16 Β’ Κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στην Οραντέα της Ρουμανίας από τις 5 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2016.

Οι προπονητές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Μιχάλης Ματσεντίδης και Αλέξης Λεκισβίλι, προετοιμάζουν την Εθνική μας ομάδα με καθημερινές προπονήσεις, ώστε η χώρα μας να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια που θα δώσει.

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Μιχάλης Ματσεντίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την προετοιμασία που ακολουθεί η ομάδα το τελευταίο διάστημα: «Βρισκόμαστε στην δεύτερη βδομάδα της προετοιμασίας μας. Ξεκινήσαμε την προηγούμενη Δευτέρα (σ.σ. 13/6/2016) με τα κορίτσια. Σιγά σιγά τελείωσαν τις εξετάσεις τους και σήμερα είμαστε όλη η ομάδα. Τα κορίτσια ήρθαν με αρκετό ενθουσιασμό. Για τις περισσότερες είναι κάτι πρωτόγνωρο η κλήση στην προεθνική ομάδα.

Υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός και μεγάλο κίνητρο στις κοπέλες και ο τρόπος που είναι συγκεντρωμένες στην προπόνηση και ο τρόπος που δουλεύουν, θεωρώ ότι προσπαθούν για το καλύτερο και διεκδικεί η κάθε κοπέλα μία θέση στην δωδεκάδα.

Δυστυχώς 12 είναι οι θέσεις. Θα είναι δύσκολο για εμάς να επιλέξουμε αλλά θα κάνουμε το σωστό, το δίκαιο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατό πιο καλή δωδεκάδα γίνεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα που θα παίξουμε».

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Ματσεντίδης αναφέρθηκε για τους στόχους της Εθνικής Γυναικών Κ16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως και στην περσινή παρουσία της Εθνικής Γυναικών Κ18: «Είναι πρώτη φορά που η Ομοσπονδία στέλνει Εθνική Γυναικών κάτω των 16 ετών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Πήγαμε πέρσι με την Εθνική κάτω των 18 σε τουρνουά δεύτερης κατηγορίας και προσγειωθήκαμε κάπως ανώμαλα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο καλά.

Δυστυχώς, η ομάδα η περσινή είχε μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες. Με τον κόουτς Αλέξη Λεκισβίλι βάλαμε κάτω τα πράγματα και θα δουλέψουμε, θα αφοσιωθούμε σε αυτά που πιστεύω ότι θα βρούμε και φέτος απέναντι μας, όπως και πέρσι, να τα βελτιώσουμε και να προσπαθήσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια. Σαν στόχο τώρα θα πω ότι θέλουμε να κάνουμε μία νίκη στον όμιλο, για να μην πάμε να παίξουμε στο γκρουπ της διαβάθμισης. Να καταφέρουμε να παίξουμε για τις θέσεις λίγο πιο ψηλά. Εάν όχι, αν δεν τα καταφέρουμε, σίγουρα να σωθούμε. Να μην έρθουμε τελευταίοι.

Να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, όπως τα καταφέραμε και πέρσι (σ.σ. με την Εθνική Γυναικών Κ18). Αν και πιστεύω πως η φετινή ομάδα έχει περισσότερο ταλέντο από πέρσι. Χωρίς να λέω κάτι για τα περσινά κορίτσια, που προσπάθησαν στο μέγιστο. Νομίζω όμως ότι η φετινή Εθνική ομάδα είναι πιο καλή, έχουμε περισσότερο ταλέντο.

Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος. Οι αντίπαλοι μας είναι δύσκολοι, δεν είναι εύκολο αυτό που πάμε να κάνουμε. Τα κορίτσια δεν έχουν ξαναπαίξει σε Εθνική. Αλλά θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε τις εμπειρίες μας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε πράγματα, που είμαι αισιόδοξος για φέτος».

Στον όμιλο της η Εθνική Γυναικών Κ16 θα τεθεί αντιμέτωπη με χώρες όπως η Εσθονία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ολλανδία και Αυστρία για την φάση των ομίλων. Στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μίλησαν επίσης δύο διεθνείς καλαθοσφαιρίστριες της Εθνικής μας ομάδας, η Άντρια Κυπριανού και η Στέφανη Γεωργίου.

Για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανέφεραν:

Α.Κ.: «Το κλίμα στην προετοιμασία είναι πολύ φιλικό μεταξύ των καλαθοσφαιριστριών και τους προπονητές μας. Έχουμε δεθεί απίστευτα, επειδή γνωριζόμαστε χρόνια. Είμαστε αντίπαλες στο γήπεδο και φίλες έξω από αυτό. Πιστεύω πως υπάρχει ένα τέλειο κλίμα το οποίο θα μας βοηθήσει στην συνέχεια για να πετύχουμε τους στόχους μας στο τουρνουά».

Σ.Γ.: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Έχουμε δεθεί σαν ομάδα και βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή στιγμή. Είμαστε κοντά η μια στην άλλη, μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Προσπαθούμε να δεθούμε όσο το δυνατό περισσότερο και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για τους στόχους της Εθνικής Γυναικών Κ-16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα:

Α.Κ.: «Στοχεύουμε σε μία νίκη στον όμιλο, για να μην είμαστε στο γκρουπ της διαβάθμισης, των τελευταίων ομάδων. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε. Είμαστε αρκετά δυνατή ομάδα και σε σχέση με το περσινό τουρνουά της Εθνικής Γυναικών Κ18, νομίζω ότι θα πάρουμε μία καλύτερη θέση».

Σ.Γ.: «Ο στόχος μας είναι να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε και να βρεθούμε σε μία καλή θέση. Και πιστεύω πως η ομάδα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή ομάδα της Εθνικής Γυναικών Κ18».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ