aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Κ-16: Πάση θυσία να βγουν κερδισμένοι!

Εθνική Κ-16: Πάση θυσία να βγουν κερδισμένοι!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η ώρα της… βάπτισης του πυρός για τους νεαρούς μας διεθνείς έχει ζυγώσει. Μιας και στις 17 του μήνα, θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι, στο πλαίσιο του ομίλου για την 3η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμιλος του οποίου τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Κύπρο.

Έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές, από τους υπεύθυνους (προπονητές και παράγοντες) ότι ο στόχος για την ομάδα μας είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος, εκτός από την άνοδο στη 2η κατηγορία, κάτι που θα γίνει ακόμα και αν η ομάδα μας τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου.

Βέβαια κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει δυο δεδομένα. Το ένα, που έχει να κάνει με την Κυπριακή καλαθόσφαιρα, που τώρα αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι, ύστερα από μιαν πολύχρονη καθίζηση… Το άλλο, είναι το γεγονός ότι σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο, οι ομάδες είναι εντελώς άγνωστες η μια προς την άλλη, λόγω του ότι οι παίκτες όλων των ομάδων, για πρώτη φορά αποκτούν διεθνείς παραστάσεις.

Σίγουρο όμως είναι και το γεγονός ότι οι νεαροί μας και ταλέντο διαθέτουν, όπως και έναν προπονητή, που είναι ειδικευμένος σε αυτές τις ηλικίες, το Μιχάλη Μιχαήλ.

Έχουμε λοιπόν την πεποίθηση ότι ο έμπειρος τεχνικός, γνωρίζει το πώς να διαχειριστεί τους νεαρούς, γιατί ας μη ξεχνάμε ότι βρίσκονται στο… άνθος της ηλικίας του ενθουσιασμού και του… ζεστού αίματος!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ενθουσιασμός πρέπει να παραμείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος! Κάτι που επιβάλλεται και που φυσικά δεν… αναβάλλεται! Διότι, ότι και να γίνει, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι αυτοί οι νεαροί, είναι το αύριο της καλαθόσφαιρας μας, που εν πάση περιπτώσει, θέλουμε να πάρει ένα θετικό… βάπτισμα του πυρός σε αυτά τα παιχνίδια!

Πιο πολύ όμως θέλουμε, να μην υπάρξει απογοήτευση σε καμιάν απολύτως περίπτωση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ