aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Κ-16: Νίκησε και την Ουαλία και πάει ημιτελικά!

Εθνική Κ-16: Νίκησε και την Ουαλία και πάει ημιτελικά!

Την τέταρτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η Εθνική Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16 που διεξάγεται στην Λευκωσία, επικρατώντας της Ουαλίας στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» με 60-56.

Η Κύπρος έδειξε εμφανή σημάδια κόπωσης από τους συνεχόμενους αγώνες της, ωστόσο ήταν και πάλι καλύτερη από την αντίπαλο της και πήρε την νίκη, παραμένοντας έτσι αήττητη στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιμένει τα αποτελέσματα της πέμπτης ημέρας του Ευρωπαϊκού (Πέμπτη 21/7) για να ξέρει με ποια ομάδα θα αγωνιστεί στην Ημιτελική Φάση, με τον αγώνα να γίνεται το Σάββατο 23/7. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 24/7.

Τα πρώτα στάδια του αγώνα είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με την Κύπρο να έχει την ελαφριά υπεροχή μέσα στο γήπεδο καταφέρνοντας με την ολοκλήρωση της περιόδου να πάρει το προβάδισμα με 19-16. Πιο δυνατά ξεκίνησε στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ουαλία, καταφέρνοντας να πάρει κεφάλι στο σκορ κατά τα μισά της περιόδου. Ωστόσο οι διεθνείς μας είχαν καθαρό μυαλό, και πήραν άμεσα το προβάδισμα ξανά. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι μπροστά στο σκορ με 36-30.

Η Κύπρος ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας νωρίς να φέρει την διαφορά που την χώριζε στο σκορ από την Ουαλία στους δώδεκα πόντους (42-30). Η ανωτερότητα της Κύπρου στο παρκέ συνεχίστηκε, και το τέλος της τρίτης περιόδου την βρήκε να προηγείται με 48-40. Ανεβασμένη ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο η Ουαλία, που μέχρι τα μισά της περιόδου μείωσε την διαφορά στους πέντε πόντους (53-48), ενώ η διαφορά έφτασε στον πόντο ένα λεπτό πριν το φινάλε. Η Εθνική Κύπρου όμως ήταν πιο συγκεντρωμένη στα τελευταία στάδια του αγώνα και πήρε την νίκη με 60-56.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ραφαήλ Παπαϊωάννου, ο οποίος στάθηκε άτυχος αφού αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο, πετυχαίνοντας 14 πόντους (11 ριμπάουντ). Από την Κύπρο επίσης διακρίθηκαν οι Ρομπέρτος Αλεξάνδρου με 10 πόντους (3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο), Πόλυς Ηλιάδης με 9 πόντους (1 τρίποντο, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα) και Παύλος Στυλιανού με 8 πόντους (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-36, 40-48, 56-60

Εθνική Ουαλίας Κ16 (Κρις Πράις): Ίγκιτς 15 (2), Κουκουράβας 4, Έβανς 5 (1), Μακένζι, Τόμας 2, Τσάρλτον 1, Γκρέι 15, Ράισενμπορο 14 (1), Γουότερς.

Εθνική Κύπρου Κ16 (Μιχάλης Μιχαήλ): Χριστοφίδης 2, Ιωαννίδης, Ηλιάδης 9 (1), Παπαλουκάς 5 (1), Ιασωνίδης 3 (1), Τέγγερης 2, Σασάκαρος 2, Αλεξάνδρου 10, Αχιλλέως 5, Στυλιανού 8, Παπαϊωάννου 14, Βασιλείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ