aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Ανδρών: Πράγματι αυτή η ομάδα αρέσει!

Εθνική Ανδρών: Πράγματι αυτή η ομάδα αρέσει!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Όταν διαβάσαμε και τις δηλώσεις του Γιωργή Μπουσβάρου (εκ των άλλοτε βοηθών του Γιάννη Ιωαννίδη κατά τις ένδοξες μέρες του Άρη), τότε έχουμε και εμείς ένα… πλεονέκτημα άποψης όσον αφορά στην εικόνα που παρουσιάζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που προετοιμάζεται για τις έξι μάχες που το περιμένουν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Είναι άλλωστε εδώ και καιρό που αναφερόμαστε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα και όταν το κλίμα είναι καλό, από εκεί και πέρα, πολλά είναι τα άλλα (θετικά) που… έρχονται από μόνα τους!

Κυρίως αυτά που βγαίνουν «εντός των τεσσάρων γραμμών» και που για μιαν ακόμα φορά τα είδαμε και στα τρία παιχνίδια του τουρνουά που διοργάνωσε η ΚΟΚ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Βάση βέβαια αυτών που είδαμε, οι αγώνες με την Αλβανία και το Κατάρ, ήταν κατά σύγκριση πιο εύκολοι σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην Εσθονία, αλλά όπως το είδαμε αυτό το… τρίο αναμετρήσεων, ήταν και η εικόνα που βγάζει η ομάδα μας, που έκανε τα δύο εύκολα παιχνίδια να φαίνονται έτσι και αυτό, είναι πολύ θετικό!

Στεκόμαστε όμως λίγο παραπάνω στην αναμέτρηση με την Εσθονία. Εκεί που… ανοίξαμε πιο πολύ τα μάτια για να δούμε τους διεθνείς μας σε ένα δύσκολο τεστ. Είδαμε λοιπόν πολλαπλές πρωτοβουλίες σε άμυνα και σε επίθεση και αυτό ήταν κάτι που μας ενθάρρυνε πάρα πολύ στο να πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται σε έναν πολύ σωστό δρόμο!

Είναι και αυτό ένα θετικό… παράγωγο του καλού κλίματος που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα. Το κενό σκοραρίσματος που παρατηρήθηκε σε έξι λεπτά κατά την τελευταία περίοδο σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Συμβαίνει όμως και με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Επιμένουμε όμως στο ότι αυτή η ομάδα, επιβάλλεται να συνεχίσει έτσι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ