aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΕθνική Κύπρου ΜπάσκετΕθνική Ανδρών: Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες… (videos)

Εθνική Ανδρών: Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες… (videos)

Οι πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις της Εθνικής Κύπρου που θα διεξαχθούν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» απέναντι στην Αυστρία (2/12) και το Ηνωμένο Βασίλειο (3/12) αντίστοιχα πλησιάζουν, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κυνηγάει τη διάκριση στους δύο δύσκολους αγώνες.

Στο πλαίσιο της προώθησης των δύο αναμετρήσεων, πραγματοποιήθηκε «Media Day», όπου οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ανδρών παραχώρησαν δηλώσεις και παραδέχθηκαν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των αγώνων, όμως έστειλαν το μήνυμα πως θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Ο κόουτς Λίνος Γαβριήλ ανέφερε μεταξύ άλλων για τα επικείμενα ματς πως «γνωρίζουμε τις δυσκολίες αντιμετωπίζοντας αυτές τις δύο ομάδες. Ξέρουμε τη δυναμικότητά τους, όμως παίζουμε στην έδρα μας. Ανεξάρτητα από τον βαθμό δυσκολίας, με δεδομένο ότι εδώ και καιρό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα, πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί, με νοοτροπία νικητή και σκληροί στο γήπεδο. Έτσι θα προσεγγίσουμε τα ματς. Οι παίκτες μόλις δουν τον κόσμο και νιώσουν τη συμπαράσταση τους, θα τα δώσουν όλα για μια καλή εμφάνιση».

Από πλευράς του ο κόουτς Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που μπαίνεις στο παιχνίδι, ο στόχος είναι η νίκη». Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Ανδρέας Σιζόπουλος, θυμήθηκε την «καυτή» παρουσία των οπαδών μας στο ματς με την Πορτογαλία: «Το ίδιο θέλουμε και στα παιχνίδια με Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο, να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει ο κόσμος να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε των δυσκολιών». Τέλος, ο καλαθοσφαιριστής Σάιμον Μιχαήλ κάλεσε με τη σειρά του τους Κύπριους φιλάθλους να γεμίσουν το γήπεδο: «Η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Είδαμε τι καταφέραμε με 5000 κόσμο στο πλευρό μας απέναντι στην Πορτογαλία. Είναι κάτι που θέλουμε να επαναλάβουμε στα επόμενα ματς, παρέα με τους οπαδούς μας».



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ