aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Ανδρών: «Αρκετά δύσκολος αντίπαλος η Ισλανδία»

Εθνική Ανδρών: «Αρκετά δύσκολος αντίπαλος η Ισλανδία»

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Τους είδαμε και -είναι αλήθεια- τους θαυμάσαμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γαλλίας. Αποτέλεσαν τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, κερδίζοντας τη συμπάθεια όλων, αλλά αυτό το αίσθημα, δεν το προκάλεσαν μόνο στους φίλους του ποδοσφαίρου. Το ίδιο κατάφεραν να κάνουν και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας. Διότι, από καθαρή ατυχία, δεν κατάφεραν να «παγώσουν» κατά σειρά τους Τούρκους, τους Γάλλους και τους Γερμανούς!

Για την Ισλανδία όλα αυτά, τη χώρα με την αλματώδη πρόοδο μετά τη χρεωκοπία της ως κράτος, στην οποία ζουν κοντά στις 350 χιλιάδες άνθρωποι… Η Ισλανδία, μαζί με την Ελβετία και το Βέλγιο, θα είναι αντίπαλος μας στον πρώτο όμιλο για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το 2017.

Επικοινωνήσαμε με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Παναγιώτη Γιανναρά για να μας παραθέσει κάποια στοιχεία για την ομάδα αυτή, που κάποτε την αντιμετωπίζαμε στους ΑΜΚΕ (τώρα το επίπεδο έχει… ψηλώσει αρκετά): «Ως ομάδα, έχει έναν παράξενο τρόπο παιχνιδιού, που είναι δύσκολο να μελετηθεί από τον αντίπαλο. Έχει κάποιες πολύ αξιόλογες μονάδες, αλλά και παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναλάβουν πρωτοβουλίες, εκδηλώνοντας μακρινά σουτ. Βάσει του τι παρουσίασε στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Ισλανδία, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι, όχι μόνο για μας, αλλά και για το Βέλγιο και την Ελβετία. Αυτό που έχουμε μέχρι τώρα υπ’ όψιν ότι έχει κάποιο μειονέκτημα στη θέση του σέντερ, αλλά βέβαια έχουμε κατά νου, ότι μέχρι τη μέρα που θα γίνει η επιλογή των παικτών που θα απαρτίσουν τη σύνθεση της Εθνικής τους, τότε θα μπορούμε να μιλάμε με ακριβέστερα δεδομένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ