aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Ανδρών: Αν πιάσει το 12άρι στην Ισλανδία…

Εθνική Ανδρών: Αν πιάσει το 12άρι στην Ισλανδία…

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Μπορεί βέβαια να αρκέσει και μια νίκη με καλάθι σε “νεκρό χρόνο”! Ας καταπιαστούμε όμως με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει το 2017.

Μετά τη νίκη της Ελβετίας πάνω στην Ισλανδία (83-80) στο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο στο Φρίμπουργκ, οι πιθανότητες για να είναι η δική μας ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου, έχουν αυξηθεί.

Πως όμως μπορούμε να φθάσουμε ως εκεί; Αν λοιπόν την Τετάρτη, οι διεθνείς μας νικήσουν με διαφορά 12 πόντων στο “νησί των πάγων”, με νίκη πάνω στην Ελβετία στο εντός έδρας παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, τότε η 2η θέση, είναι δική μας!

Όμως, όπως γράψαμε και στην αρχή, μπορεί να αρκέσει και μια απλή νίκη στην Ισλανδία. Μόνο όμως που τότε, θα πρέπει να περιμένουμε από το Βέλγιο να κερδίσει και αυτό τους Ισλανδούς στην τελευταία αγωνιστική και συνάμα εμείς να νικήσουμε την Ελβετία.

Με αυτόν τον συνδυασμό, πάλι είμαστε στη 2η θέση (μόνο όμως που είναι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα).

Αν όμως συμβεί το ένα από αυτά τα δυο, τότε θα περιμένουμε από τις άλλες έξι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση των άλλων ομίλων και αν είμαστε στους τέσσερις καλύτερους, τότε προκρινόμαστε στην τελική φάση!

Είναι δυνατόν; Ναι είναι, όπως έχουν έλθει τα πράγματα. Άλλωστε, τίποτα δεν είναι αδύνατον…

Το θέμα μας όμως δεν είναι το τι θα γίνει, αλλά και να μη γίνει αυτό που εύχονται όλοι οι φίλοι του αθλήματος στον τόπο μας, η ουσία είναι κάπου αλλού.

Στο γεγονός! Μέσα από μια λέξη, τη λέξη… κλειδί.

Ένα “κλειδί” που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη μακρινή Ισλανδία, εκεί ήδη που έχει φθάσει η αποστολή της ομάδας μας.

Ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, δηλαδή να μην “ξεκλειδωθεί η υπόθεση” στην Ισλανδία, η Εθνική μας ήδη έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο προοπτικής μιας τεράστιας διάκρισης. Δεν είναι λίγο πράγμα…

Αυτό το τελευταίο όχι πρέπει, αλλά επιβάλλεται να το λάβουμε όλοι πολύ καλά υπ` όψιν μας!

Τέλος, το απαραίτητο μήνυμα προς τους διεθνείς μας. Το ξέρουμε ότι θέλουν, το ξέρουν ότι μπορούν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ