aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνικές ομάδες: Στα… βάσανα τρεις ομάδες!

Εθνικές ομάδες: Στα… βάσανα τρεις ομάδες!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Πλησιάζει ο καιρός των διεθνών υποχρεώσεων που θα έχουν τρεις καλαθοσφαιρικές Εθνικές μας ομάδες. Πρόκειται για τις ομάδες ανδρών κάτω των 18 και κάτω των 16, όπως και για τη γυναικεία ομάδα κάτω των 16.

Οι τρεις αυτές ομάδες αρχίζουν προετοιμασία, την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων ομοσπονδιακών τεχνικών. Ο λόγος για τους Μάριο Αργυρού (Εθνική Ανδρών κάτω των 18), Μιχάλη Μιχαήλ (Εθνική Ανδρών κάτω των 16) και Μιχάλη Ματσεντίδη (Εθνική Γυναικών κάτω των 16).

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις των νεανικών Εθνικών μας ομάδων η ανδρική κάτω των 18 θα μεταβεί στα Σκόπια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας.

Η ανδρική κάτω των 16 θα παραμείνει στην Κύπρο, καθώς έχουμε αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 3ης κατηγορίας. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 17 με 24 Ιουλίου και  στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, κάτι που ισοδυναμεί με άνοδο στη 2η κατηγορία! Για την Εθνική Γυναικών κάτω των 16 η υποχρέωση της είναι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2ης κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθούν στη Ρουμανία.

Ο πρόεδρος επιτροπής Εθνικών ομάδων Χάρης Νικολάου ανέφερε τα ακόλουθα σχετικά με τις υποχρεώσεις των τριών αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων: «Στόχος και των τριών μας ομάδων, το ότι καλύτερο δυνατό. Πιστεύουμε ότι μέσα και από τις τρεις διεθνείς μας υποχρεώσεις η κυπριακή καλαθόσφαιρα θα βγει κερδισμένη, από τη στιγμή που και οι τρεις ομοσπονδιακοί προπονητές, είναι μαζί με τα παιδιά, αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά, για να έλθουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ