aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΕΘΑ: Ο τίτλος του… θεάματος δεν ήταν αρκετός

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Δεν το λέμε εμείς, το λένε από μόνοι τους οι αριθμοί. Πριν η ΑΕΚ… δημιουργήσει τη δική της κυριαρχία στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, η ομάδα που σάρωνε τους τίτλους ήταν η ΕΘΑ.

Άλλωστε, η κυριαρχία των δύο κάπου είχε… μπερδευτεί κατά την περσινή σεζόν που πέρασε καθώς οι πρασινοκίτρινοι είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα και οι κιτρινόμαυροι είχαν κάνει δικό τους το κύπελλο.

Τι έκανε όμως η ομάδα της Έγκωμης; Είναι βέβαια γνωστό ότι η σεζόν τελείωσε χωρίς η ΕΘΑ να φθάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Στο πρωτάθλημα, έμεινε εκτός της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ, ενώ στο κύπελλο είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από τον ΑΠΟΕΛ.

Το παιχνίδι εκείνο όμως, ήταν που τελικά επηρέασε την προσπάθεια της ΕΘΑ στο πρωτάθλημα. Γνωστά βέβαια τα γεγονότα που είχαν λάβει χώρα (με την ΕΘΑ να… φωνάζει ακόμη για αδικία σε βάρος της από τη δικαστική επιτροπή της ΚΟΚ), τα οποία επέδρασαν σε πολύ αρνητικό βαθμό την όλη προσπάθεια, πέραν του ότι είχε αποχωρήσει από τον πάγκο ο Γιώργος Σκαραφίγκας.

Για τον εξ’ Ελλάδος τεχνικό να θυμίσουμε ότι είχε αντικαταστήσει στις αρχές της χρονιάς, το Νικόλα Παπαδόπουλο (που αργότερα πήγε στην Ένωση). Η αγωνιστική ταυτότητα που είχε δώσει στην ομάδα ο κ. Σκαραφίγκας , ήταν ένας αδιάκοπος ρυθμός. Η ΕΘΑ κέρδισε με… διαφορά, τον τίτλο της θεαματικότερης ομάδας του πρωταθλήματος.

Αυτό, όμως, δεν αρκούσε για κατάκτηση κάποιου τίτλου. Αυτό, είναι το δεδομένο, αν και κανείς δε ξέρει τι θα γινόταν αν δεν μεσολαβούσαν τα γνωστά γεγονότα με τη διαμάχη ανάμεσα σε ΕΘΑ και δικαστική…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ