aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΕΘΑ: O «σωσίας» του Ρις και τα δύο πρόσωπα του Ιανού!

ΕΘΑ: O «σωσίας» του Ρις και τα δύο πρόσωπα του Ιανού!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Πριν από είκοσι ακριβώς χρόνια, η ΕΘΑ είχε φέρει στην Κύπρο τον Αμερικανό Μάικ Ρις, που φορούσε τη φανέλα με το 10. Ποιος θα πίστευε ότι μετά από δύο δεκαετίες, οι κιτρινόμαυροι θα έβρισκαν έναν παίκτη με τόσες πολλές αγωνιστικές ομοιότητες με τον Αμερικανό σμολ-φόργουοντ.

Ο λόγος είναι για τον Εσχό, που πραγματικά θυμίζει σε πολλά στοιχεία του τον Μάικ Ρις, που σημειωτέον είχε κάνει δύο θητείες στην ΕΘΑ. Πάντως ο Εσχό, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με γρήγορη κίνηση, εκρηκτικότητα, αλτικότητα, αλλά και ικανότητα στο σκοράρισμα και από τις τρεις… αποστάσεις (κοντά, μέση και μακρινή).

Από εκεί και πέρα, πριν από δύο αγωνιστικές η ΕΘΑ, νίκησε εύκολα τον Απόλλωνα. Μετά πήγε στο «Κ. Παπαέλληνας» και έφαγε της… χρονιάς της από τον Κεραυνό και αμέσως μετά νίκησε την Ένωση! Και πραγματικά, είναι να διερωτάται κανείς για αυτήν την αγωνιστική αστάθεια που φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα.

Όπως και να ‘χει, η ΕΘΑ νίκησε στο παιχνίδι της Παρασκευής την Ένωση σε ένα ματς με τρελό ρυθμό και έχοντας το απίστευτο 24/24 στις βολές! Ίσως όμως πιο θετικό να ήταν το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι σε αυτόν τον ρυθμό, απέναντι σε μιαν ομάδα που πάει σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ