aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕπιτυχημένο το Διεθνές Σεμινάριο Προπονητικής

Επιτυχημένο το Διεθνές Σεμινάριο Προπονητικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το Διεθνές Σεμινάριο Προπονητικής «Λευκωσία 2016» που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δομέτιο. Οι ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι Κώστας Μέξας, Αντώνης Κωνσταντινίδης, Χριστόφορος Λειβαδιώτης και Νίκος Λαμπρίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από πενήντα προπονητές κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Πριν από την έναρξη του σεμιναρίου ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Μουζουρίδης μίλησε στα μέλη του ΣΠΚΚ αναφέροντας ότι: «Θέλω να συγχαρώ τον ΣΠΚΚ, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, Μιχάλη Τσαγγαρίδη, για την διοργάνωση αυτού του εξαιρετικού σεμιναρίου και να καλωσορίσω τους τέσσερις καταξιωμένους προπονητές που είναι εδώ μαζί μας για να διδάξουν στο σεμινάριο.

Η συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον σύνδεσμο είναι εξαιρετική και επιθυμούμαι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Όπως ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης σε δηλώσεις του, πιο παλιά για να παρακολουθήσει κάποιος από Κύπρο σεμινάριο προπονητικής υψηλού επιπέδου έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό, ενώ πλέον τα σεμινάρια γίνονται στην χώρα μας.

Θέλω να δώσω επίσης τα συγχαρητήρια μου στους κύπριους τεχνικούς που διέπρεψαν φέτος, σε όλα τα ηλικιακά τμήματα που συμμετείχαν. Απέδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους προπονητές, και ότι έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει και πρόγραμμα που αφορά στο αναπτυξιακό κομμάτι, το οποίο εμπίπτει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΚΟΚ, με σκοπό όχι τον πρωταθλητισμό, αλλά την σωστή ανάπτυξη των αθλητών για να μπορέσουν να αποτελέσουν τους καλαθοσφαιριστές του αύριο».

Mε την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο πρόεδρος του ΣΠΚΚ, Μιχάλης Τσαγγαρίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας αναφέροντας τα εξής:  «Έχει ολοκληρωθεί το σεμινάριο “Λευκωσία 2016”, πιστεύω με μεγάλη επιτυχία. Είχαμε αθρόα συγκέντρωση προπονητών, ειδικά των νέων προπονητών. Θα ήθελα να τονίσω την πολύ καλή συνεργασία που είχε ο Σύνδεσμος Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου μαζί με την Ομοσπονδία, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο (Λούη Δημητρίου) που έδωσε το παρών του στο σεμινάριο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟΚ, Ανδρέα Μουζουρίδη, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του σεμιναρίου.

Είμαστε ευχαριστημένοι σαν σύνδεσμος γιατί βλέπουμε ότι οι κόποι μας και οι προσπάθειες μας για την στήριξη του Κύπριου προπονητή να αναβαθμίζεται, και όλα αυτά όπως έχω προαναφέρει λόγω της καλής συνεργασίας με την Ομοσπονδία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ελλαδίτη προπονητή Κώστα Μέξα ο οποίος έχει αποδεχθεί την πρόταση μας και έχει έρθει στην Κύπρο για το σεμινάριο, όπως επίσης και τους Κύπριους προπονητές, τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη, τον Αντώνη Κωνσταντινίδη και τον Νίκο Λαμπρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ