aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίσκεψη του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών

Επίσκεψη του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο, δίνοντας μεγάλη χαρά στα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλαθοσφαιριστές και το άθλημα του μπάσκετ.

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ οι Βασίλης Κούνας, Βίκτωρ Ιερωνυμίδης και Τζος Φλέμινγκ και εκ μέρους του Κεραυνού Στροβόλου οι Άρης Κορωνίδης, Σάιμον Μιχαήλ και Κέιντ Ντέιβις. Οι έξι καλαθοσφαιριστές συστήθηκαν στα παιδιά γνωρίζοντας τα, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκαν, πραγματοποίησαν διαγωνισμούς με σουτ στα καλάθια αλλά και με ερωτήσεις γνώσεων για την καλαθόσφαιρα, όπου οι νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα.

Παράλληλα οι καλαθοσφαιριστές μίλησαν στα παιδιά για την πολύ μεγάλη σημασία που πρέπει να δίνουν στην υγιεινή διατροφή και την άθληση, ενώ δόθηκαν και εισιτήρια για την αναμέτρηση Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ που θα διεξαχθεί το Σάββατο (21/10) στον Στρόβολο, ενώ πριν την αποχώρηση τους μοίρασαν αυτόγραφα σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιείται σε Δημοτικό Σχολείο εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Κ, με την πρώτη να είχε γίνει την προηγούμενη Παρασκευή (13/10) στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Ο σκοπός του Παγκύπριου Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών είναι όπως οι επισκέψεις συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, σε διάφορα σχολεία, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Κ. και διεθνής καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Βασίλης Κούνας, μίλησε στην κάμερα της ΚΟΚ αναφέροντας: «Σήμερα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να διδάξουμε στα παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ, να προωθήσουμε την κυπριακή καλαθοσφαίριση και να περάσουμε ευχάριστες στιγμές με τους μελλοντικούς καλαθοσφαιριστές. Ήτανε μία πρωτοβουλία του ΠΑ.Σ.Κ. όπως βγάζουμε κάθε βδομάδα ένα παιχνίδι ως ντέρμπι της αγωνιστικής και να προωθούμε εισιτήρια για το παιχνίδι. Θεωρώ πως ήταν μία αρκετά καλή πρωτοβουλία και περάσαμε ευχάριστα. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΚ για την στήριξη σε αυτή την πρωτοβουλία, που ήταν κοντά μας».

Στο γραφείο Τύπου της ΚΟΚ μίλησε και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής του Κεραυνού Στροβόλου, Σάιμον Μιχαήλ: «Ήρθαμε σήμερα στο σχολείο για να προωθήσουμε το άθλημα της καλαθόσφαιρας και να πούμε στα παιδιά δύο κουβέντες για το άθλημα, όπως ποιοι μας παρότρυναν εμάς να το ξεκινήσουμε, γιατί πρέπει να το ξεκινήσουν και αυτοί. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να μαζέψουμε περισσότερα παιδιά στο άθλημα, να έρθει περισσότερος κόσμος στον χώρο της καλαθόσφαιρας ώστε να ανέβει σαν άθλημα εκεί που του αξίζει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ