aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επίσκεψη του Καμίλ Νόβακ στην Κύπρο

Στην Κύπρο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού τμήματος της FIBA, Καμίλ Νόβακ, ο οποίος ήρθε για επίσημη επίσκεψη και για να παρακολουθήσει αγώνες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ16, που διεξάγεται στη Λευκωσία.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διεκδίκησε την διεξαγωγή μίας Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης στην Κύπρο, με την FIBA να είναι θετική και να παραχωρεί την διοργάνωση στην χώρα μας. Ο κ. Νόβακ έδωσε το παρών του στο «Ελευθερία» τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, παρακολουθώντας από κοντά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η Εθνική Κύπρου κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η επιτυχής διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού, είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει την πόρτα στην Κύπρο για νέες διοργανώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Το βράδυ ο κ. Νόβακ δεξιώθηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Λούη Δημητρίου, με τους δύο άνδρες να συζητούν αρκετά θέματα που αφορούν τόσο την Ευρωπαϊκή Καλαθόσφαιρα, όσο και τη βελτίωση και ανάπτυξη του κυπριακού μπάσκετ.

Για την επίσκεψη του κ. Νόβακ στην Κύπρο, ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου ανέφερε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την FIBA και με τον Γενικό Γραμματέα της στην Ευρώπη, τον κύριο Νόβακ, είναι εξαιρετικές.

Ο ίδιος ήρθε στην Κύπρο και παρακολούθησε από κοντά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Λευκωσία, και έμεινε πολύ ικανοποιημένος με όσα είδε. Θεωρώ πως το κυπριακό μπάσκετ μόνο βήματα προόδου θα πραγματοποιεί από εδώ και στο εξής.

Είναι πολύ πιθανόν τα επόμενα χρόνια να ανατεθούν από την FIBA και άλλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην χώρα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Ελπίζουμε ο κόσμος να στηρίξει τα όσα γίνονται από την Ομοσπονδία, δίνοντας το παρόν τους σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τις επόμενες ημέρες».

Στο γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε και ο Καμίλ Νόβακ, κατά την πρώτη ημέρα της παραμονής του στη χώρα μας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κύπρος δηλώνει παρόν και διοργανώνει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως και επίσης που συμμετείχε την περσινή περίοδο με δύο εκπροσώπους στο FIBA Europe Cup μετά από μερικά χρόνια αποχής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και μάλιστα το συνδύασε με μία επιτυχημένη πορεία μέχρι την φάση των «16».

Γνωρίζω πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ξέρουμε πως για να διοργανώσεις ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην χώρα σου είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται αρκετή δουλειά και κόπο. Όμως είναι επίσης μία καλή ευκαιρία για κάθε Ομοσπονδία που διοργανώνει Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, να δείξει τι μπορεί να πετύχει.  Γίνονται βήματα προόδου στην Κύπρο και αυτό είναι εμφανές σε όλους μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ