aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εντυπωσιακοί οι τελικοί του δεύτερου junior NBA Cyprus

Με όμορφες αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η τελική φάση του Junior NBA Cyprus, κατά την οποία διεξάχθηκαν οι αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4. Και οι δύο αναμετρήσεις έλαβαν χώρα στην CBF Arena στον Άγιο Δομέτιο, ενώ μεταδόθηκαν παράλληλα τηλεοπτικά από την Cytavision.

Με φωτορυθμικά, μουσική, διαγωνισμούς εντός και εκτός γηπέδου, γνωριμία με καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών και άλλα πολλά συμπεριλαμβάνονταν στο μενού του της τελικής φάσης του Junior NBA Cyprus. Πολύ όμορφη ήταν παράλληλα η εικόνα στις εξέδρες, όπου 1000 περίπου μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων γέμισαν το στάδιο και υποστήριξαν τις τέσσερις ομάδες και τις προσπάθειες που έκαναν για να φτάσουν στην νίκη.

Μικρή τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των τελικών στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, που «έφυγε» από την ζωή τις προηγούμενες ημέρες. Η καλαθοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Έγκωμης, που αγωνίστηκε στο δεύτερο Junior NBA Cyprus ως Los Angeles Lakers, κατέθεσε λουλούδια στην φωτογραφία του Μπράιαν, η οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενώ πραγματοποιήθηκε μονόλεπτος σιγή στην μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στο μοιραίο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαν.

H διοργάνωση του Junior NBA Cyprus πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στην Κύπρο, με συνδιοργανωτές την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος ήταν «so easy» από την Cytamobile Vodafone ενώ τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision.

Ανατροπή και τρίτη θέση για Dallas Mavericks!

Στον μικρό τελικό του Junior NBA Cyprus αγωνίστηκαν οι Dallas Mavericks (Grammar School Λεμεσού) και οι Toronto Raptors (Γυμνάσιο Βεργίνας), με τους πρώτους να κατακτούν τη νίκη και την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Το Γυμνάσιο Βεργίνας ήταν μπροστά στο σκορ στα τρία τέταρτα του παιχνιδιού, με τον Μηνά και τον Λειϊτσμον σε πρώτο λόγο να σκοράρουν. Στην τελευταία περίοδο όμως το Grammar School έκανε την μεγάλη ανατροπή και με τον εκπληκτικό Πετρίδη (πέτυχε 24 από τους 25 πόντους της ομάδας του), έφτασε στη νίκη και την τρίτη θέση!

Dallas Mavericks (Grammar School Λεμεσού) – Toronto Raptors (Γυμνάσιο Βεργίνας) 25-21

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-8, 9-18, 12-18, 25-21

Dallas Mavericks – Grammar School Λεμεσού (Κ. Παπαδοπούλου): Παναγίδης, Χίλμαν, Χαραλάμπους, Πασηιας, Ιωαννίδου, Χοπας, Παπαδόπουλος, Κούλιμπρικ 1, Πετρίδης 24 (1), Σιντας, Θεοδώρου, Μαυροβούλιανίδης.

Toronto Raptors – Γυμνάσιο Βεργίνας (Γ. Κούμας): Δημητρίου, Μηνά 8 (2), Χατζηλερης 2, Αντωνίου 2, Λειτσμον 7, Γραμμένος, Ορφανός, Μουντουκκου 2, Μπρίστοου, Πέτρου, Κουζάππας.

Πρωταθλητές για το 2020 οι New York Knicks!

Στον μεγάλο τελικό του φετινού Junior NBA αγωνίστηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες του θεσμού, οι Minnesota Timberwolves (Γυμνάσιο Αγ. Θεοδώρου Πάφου) και οι New York Knicks (Γυμνάσιο Αραδίππου Α’), με το Γυμνάσιο της Αραδίππου να πανηγυρίζει στο τέλος την κατάκτηση του τίτλου!

Οι Knicks ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι με τον Λύτρα να επωμίζεται το βάρος των επιθέσεων. Η ομάδα της Αραδίππου άνοιξε μια μικρή διαφορά που ήταν ικανή να της δώσει την πρώτη θέση. Οι Timberwolves έβγαλαν αντίδραση στην τελευταία περίοδο, όμως δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει τα δεδομένα. Παρόλα αυτά κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθεια, αλλά φυσικά και για το γεγονός ότι βρέθηκε στον μεγάλο τελικό.

Κορυφαίος του τελικού ο Λύτρας με 14 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Κουζάππας και Μαθιουλάκης που είχαν από 9. Από πλευράς Timberwolves, ο Βαττς είχε 10 πόντους στον τελικό.

Minnesota Timberwolves (Γυμνάσιο Αγ. Θεοδώρου) – New York Knicks (Γυμνάσιο Αραδίππου Α’) 24-39

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-14, 12-25, 17-33, 24-39.

Minnesota Timberwolves – Γυμνάσιο Αγ. Θεοδώρου (Δ. Δεληχρίστος): Πεγειώτης, Δημητρίου 4, Σουίντερεκ, Στυλιανού, Βαττς 10 (2), Μιχαήλ 3, Κυριάκου, Λυσάνδρου, Παύλου, Χριστοδούλου 2, Μηλιώτης, Στασής 3.

New York Knicks – Γυμνάσιο Αραδίππου Α’ (Λ. Λοίζου): Παπαδόπουλος 5, Χριστόφορου 2, Κυπριδήμος, Τραπαλλής, Μαθιουλάκης 9 (1), Κουζάππας 9 (1), Λύτρας 14, Χριστοφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ