aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣEντυπωσιακή νίκη και πρώτο ροζ φύλλο (pics)

Eντυπωσιακή νίκη και πρώτο ροζ φύλλο (pics)

Μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση η Εθνική Κύπρου Κ16 πήρε την νίκη κόντρα στην περσινή νικήτρια χώρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ16 Γ’ Κατηγορίας, Σαν Μαρίνο, με τελικό σκορ 80-28. Η ομάδα του Μιχάλη Μιχαήλ ήταν καταιγιστική από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και παίρνοντας στο τέλος μία μεγάλη και επιβλητική νίκη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Γιάννης Αχιλλέως με 19 πόντους.

Διακρίθηκαν επίσης οι Στυλιανού με 15 πόντους (2 τρίποντα) και Ηλιάδης με 14 πόντους. Επόμενη αντίπαλος της Κύπρου η Εθνική Αζερμπαϊτζάν, με τον αγώνα να γίνεται την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 18:15 στο “Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία”.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα που είχε η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Μιχάλη Μιχαήλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από νωρίς και επέβαλε τον δικό της ρυθμό, δείχνοντας προς την αντίπαλη ομάδα του Σαν Μαρίνο πως ήθελε να έχει το πάνω χέρι στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με το τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ να φθάσει στο 30-3 υπέρ της χώρας μας.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο. Επιθετικά η Κύπρος έριξε τον ρυθμό της, σημειώνοντας 15 πόντους (αντί 30 που είχε πετύχει στην πρώτη περίοδο), διατηρώντας όμως την εξαιρετική αμυντική της γραμμή, με αποτέλεσμα το σκορ να φθάσει στο 45-5 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Κύπρος μπήκε στο παρκέ και στο δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο πάθος, θέλοντας να αυξήσει την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο σκορ. Αυτό το πέτυχε, σημειώνοντας είκοσι πόντους. Από την άλλη, το Σαν Μαρίνο ήταν ανεβασμένο επιθετικά στην τρίτη περίοδο -σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο- πετυχαίνοντας 12 πόντους.

Ο αγώνας είχε κριθεί πριν την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές μας είχαν δείξει μέσα στο παρκέ ότι είναι μία ανώτερη ομάδα από το Σαν Μαρίνο, ανοίγοντας μία σημαντική διαφορά στο σκορ. Η ανωτερότητα της Κύπρου συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, το οποίο βρήκε την Κύπρο να παίρνει την νίκη με 80-28.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-3, 45-5, 65-17, 80-28

Εθνική Κύπρου Κ16 (Μιχάλης Μιχαήλ)
Χριστοφίδης 8, Ιωαννίδης, Ηλιάδης 14, Παπαλουκάς, Ιασωνίδης 2, Τέγγερης 2, Σασάκαρος 4, Αλεξάνδρου 7, Αχιλλέως 19, Στυλιανού 15 (2), Παπαϊωάννου 2, Βασιλείου 7.
Σαν Μαρίνο (Στέφανο Ροσσίνι)
Νικολίνι 5 (1), Τοκατσέλι 3 (1), Παλμιέρι 3 (1), Πίβα, Κλεμέντι 3 (1), Ράσχι 2, Μαϊάνι, Φραντσίνι, Γουίδα, Μποτέγκι 4, Ουγκολίνι, Φελίτσι 8.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ