aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έκανε το 1-0 η Πετρολίνα ΑΕΚ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μετά το 82-76 στο Κίτιον, σε ένα παιχνίδι που ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φορτώνοντας από νωρίς τους παίχτες των γαλαζοκιτρίνων με φάουλ. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει κάτι περισσότερο. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Λευκόθεο με την ΑΕΚ να ψάχνει τη δεύτερη νίκη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα θέλει να ισοφαρίσει τη σειρά.

Ο Αγώνας:

Πιο δυνατά μπήκε η ΑΕΚ στο παρκέ με ένα 6-0 και τον Μπρέζετς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια. Οι παίκτες του κυρίου Λίνου Γαβριήλ φάνηκε πως είχαν τη διάθεση να φορτώσουν γρήγορα με φάουλ τους αντιπάλους τους και ιδιαίτερα τον Εζιουκβού, ο οποίος έφτασε τα 2 πριν καν συμπληρωθούν τα 4 λεπτά της αναμέτρησης. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για την ΑΕΚ πήρε ο Μπόουμαν που έκανε ένα νέο 5-0 και το σκορ πήγε στο 11-4. Εκεί ο Μπιγκς αντικατέστησε τον Εζιουκβού και ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε σε ταχύτητα κατορθώνοντας να ισοφαρίσει σε 11-11. Η απάντηση για την ΑΕΚ ήταν άμεση, χαμηλώνοντας το σχήμα και με ΜακΦάντεν και Πέτροβιτς έκανε νέο 7-0. Το σκορ έμεινε γύρω στους 6 πόντους διαφοράς υπέρ των γηπεδούχων, ώσπου ο Χιθ πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους και μείωσε (25-24) πριν ο Μπρέζετς πετύχει ακόμα ένα καλάθι για το 27-24 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο και πριν συμπληρωθούν τα 3 λεπτά (13’ της αναμέτρησης) ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι χάρη σε ένα νέο μικρό σερί 5-0 με τους Μπιγκς και Ντουμπουά. Ο ΜακΦάντεν όμως είχε την απάντηση και έβαλε ξανά την ΑΕΚ μπροστά με 36-31. Το τρίτο φάουλ του Εζιουκβού, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ήταν πολύ κρίσιμο για τον ΑΠΟΕΛ. Τρία φάουλ είχε συμπληρώσει ένα λεπτό νωρίτερα και ο Μπρέζετς για την ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν τη λύση του Τρισόκκα αλλά και του Γκαρσία στον πάγκο. Ένα νέο 5-0 για τους φιλοξενούμενους τους έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ (39-40) για λίγο όμως, καθώς ο Πέτροβιτς απάντησε άμεσα με τρίποντο. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με 44-42 για την ΑΕΚ.

Αν και ξεκίνησε ισορροπημένο το τρίτο δεκάλεπτο, ένα 8-0 της ΑΕΚ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους που ήθελαν να το κρατήσουν μέχρι τέλος κάτι που κατάφεραν, αν και ο ΑΠΟΕΛ έβρισκε τρόπους να επιστρέφει. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ μπροστά με 64-58 και τους παίχτες του κυρίου Βόβορα φορτωμένους με φάουλ.

Με τόσα φάουλ στη «πλάτη» των φιλοξενούμενων, δεν είχαν την πολυτέλεια να μαρκάρουν στενά τους αντιπάλους τους. Έτσι η ΑΕΚ πετύχαινε αρκετά καλάθια χωρίς ιδιαίτερη πίεση, απαντώντας στις προσπάθειες των γαλαζοκιτρίνων. Μάλιστα ο Μπόουμαν έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του 8 λεπτά πριν το τέλος (71-60). Το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του με την ΑΕΚ να κρατά τη διαφορά και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι οι παίκτες της, ίσως να είχαμε φτάσει και σε μεγαλύτερα νούμερα (έχασαν 6 συνεχόμενα σουτ τριών πόντων σε εκείνο το σημείο). Ο ΑΠΟΕΛ ξαναμπήκε στο παιχνίδι μετά από ένα καλάθι του Σιζόπουλου (80-74), ένα λάθος του ΜακΦάντεν που οδήγησε σε φάουλ του Παντελή πάνω στον Ντουμπουά που έβαλε και τις δύο βολές (80-76), όμως ο ΜακΦάντεν ευστόχησε επίσης στις βολές από το φάουλ που κέρδισε από τον Σείσου, διαμορφώνοντας το τελικό 82-76.

MVP:

Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Θάντους ΜακΦάντεν που πέτυχε 24 πόντους με 4/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, ενώ και έκανε 3 κοψίματα. Πέρα από αυτά τα νούμερα όμως, ο ΜακΦάντεν πέτυχε σημαντικούς πόντους όταν τους χρειαζόταν η ομάδα του, διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ.

Παίχτης κλειδί:

Θα μοιράσω τον τίτλο μεταξύ του Πέτροβιτς πέτυχε 3 πολύ σημαντικά τρίποντα σε σημεία που ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικός και του Μπόουμαν, ο οποίος μπορεί να μην ήταν καλός επιθετικά (είχε μόλις 3/10 σουτ εντός πεδιάς) όμως κέρδισε κάποια πολύτιμα φάουλ, φθείροντας τους αντιπάλους του.

Στάθηκε στο ύψος του:

Ο Χιθ με 3/5 τρίποντα και 16 πόντους, έβαζε δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ, όμως ήταν απελπιστηκά άστοχος μέσα από τη γραμμή των 6,75 (2/12).  Ο Αμερικανός του ΑΠΟΕΛ είχε επίσης 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο παιχνίδι.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 2, Ντουρέν 9 (6 ασ), Μπρέζετς 16, Πέτροβιτς 13 (3 τρ.), ΜακΦάντεν 24 (9 ρ), Στυλιανού, Τρισόκκας 3, Μπόουμαν 11 (7 ρ), Παντελή 4 (3 κλ).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 16 (5 ασ), Μπιγκς 14, Λοϊζίδης, Σείσου, Σιζόπουλος 10 (5 ασ.), Παντούρης 12 (6 ρ), Ράμσεϊ 6 (11 ρ), Εζιουκβού 6, Ντουμπουά 12 (5/6 δίπ).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ