aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΕθνική Κύπρου ΜπάσκετΔύο στα δύο για την Εθνική Ανδρών Κ16 (δηλώσεις)

Δύο στα δύο για την Εθνική Ανδρών Κ16 (δηλώσεις)

Δύο στα δύο για την Εθνική Ανδρών Κ16 της Κύπρου κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Λουξεμβούργου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και προετοιμάζεται επίσης για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ16 Β’ Κατηγορίας, όπου θα συμμετέχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο παιχνίδι κόντρα στο Λουξεμβούργο η Κύπρος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19-17 στην Α’ περίοδο και με 36-30 στο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στην συνέχεια και πήρε προβάδισμα με 57-45 στην Γ’ περίοδο, ενώ μέχρι το τέλος του αγώνα πήρε την νίκη με τελικό σκορ 68-60.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Φίλιππος Τίγκας που σημείωσε 15 πόντους (3 τρίποντα). Πλέον η Εθνική μας ομάδα μπαίνει στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της, πριν μεταβεί στις 9 Αυγούστου στην Σόφια, για να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ16 Β’ Κατηγορίας από τις 10 μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 30-36, 57-45, 68-60.

Εθνική Κύπρου (Αντώνης Δημητρίου): Ροδοσθένους 2, Χριστοφίδης 8, Τίγκας 15 (3), Χειμώνας 3 (1), Παφίτης 6 (1), Γιουνγκ 8, Κωνσταντινίδης 6 (2), Χριστούδιας 2, Μπολσάκοβ 1, Δημητρίου 6, Λεωνίδου 2, Μιχαήλ 9.

Εθνική Λουξεμβούργου (Κ. Μπάσιτς): Τάβι 2, Γούλτερ 13 (1), Μέλχιορ 11 (1), Βλάμινγκ 17 (1), Ρεχ 8, Κρεπς 1, Ντελομάις 2, Κεμάν 2, Σπιγκαρέλι, Ρόχα 4, Ντίεντριχ.

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου αγώνα της Κύπρου κόντρα στο Λουξεμβούργο, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κ16 μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την προετοιμασία της ομάδας:

«Μπαίνουμε στην τελική βδομάδα της προετοιμασίας μας και κάνουμε το τελευταίο μοντάρισμα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλα τα παιδιά, και τους 18 αθλητές που έλαβαν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας και θυσίασαν όλο τους το καλοκαίρι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η επιλογή της δωδεκάδας που θα μεταβεί στην Σόφια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ16 Β’ Κατηγορίας, έχει γίνει και είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση.

Η προετοιμασία μας κυλάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Έχουμε δώσει μερικά φιλικά στην Κύπρο, αλλά και τα τελευταία δύο φιλικά απέναντι στην Εθνική Κ16 του Λουξεμβούργου, όπου βρέθηκε στην Κύπρο για προετοιμασία. Μας έχουν απομείνει έξι προπονήσεις πριν την αναχώρηση μας για την Βουλγαρία, θα κάνουμε μερικές ακόμα μικρές αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Όσον αφορά στην ομάδα μου υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι νεαροί καλαθοσφαιριστές που αν δουλέψουν σκληρά θα μπορέσουν σε μερικά χρόνια να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών. Θεωρώ πως υπάρχει αρκετό μέλλον στην κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Εμείς θα πάμε στην Σόφια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Γνωρίζουμε πως είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες και ο στόχος μας είναι οι νεαροί μας αθλητές να αποκτήσουν εικόνες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία τους στην καλαθόσφαιρα».

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις δύο φιλικές αναμετρήσεις της Κύπρου με το Λουξεμβούργο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ