aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Διπρόσωπος» Παναθηναϊκός, αλλά υπέταξε τη Μακάμπι

«Διπρόσωπος» Παναθηναϊκός, αλλά υπέταξε τη Μακάμπι

Πατώντας γκάζι στο δεύτερο μέρος και έχοντας πρωταγωνιστές τους Λάνγκφορντ (20 πόντοι), Λοτζέσκι (18 πόντοι), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 87-81 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο φιλικό τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διεξάγεται στην Κύπρο. Κατώτεροι των περιστάσεων στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι», που βρέθηκαν να χάνουν 8 πόντους (41-49), ωστόσο βελτιώθηκαν αισθητά μετά την ανάπαυλα και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Το «τριφύλλι» παρατάχθηκε πάλι δίχως τους 6 διεθνείς του (Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Μήτρογλου, Παπαγιάννης), ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση την Κυριακή κόντρα στη Χίμκι (19:30).

Όπως και κόντρα στην ΑΕΚ την Παρασκευή, έτσι και απέναντι στη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει 7-14 στα 4 πρώτα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά καθοδηγούμενοι από τους Λοτζέσκι, Λάνγκφορντ και ισοφάρισαν σε 18-18 ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με τους Ισραηλινούς στο +1 (22-23) χάρη στο λέι-απ του Ρέι στο φινάλε της.

Η εικόνα των «πρασίνων» δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κάθε άλλο θα λέγαμε… Η ομάδα του Πασκουάλ ήταν αρκετά άστοχη και δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά, με συνέπεια η πρωταθλήτρια Ισραήλ να ξεφύγει στο σκορ και να πάει στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας διαφορά 8 πόντων (41-49).

Με μία βολή στις αρχές της 3ης περιόδου, η Μακάμπι απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο (41-50), όμως κάπου εκεί αφυπνίστηκε ο Παναθηναϊκός: «έτρεξε» σερί 10-0 και πέρασε μπροστά (51-50) στα 6,5 λεπτά πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου παίζοντας πολύ καλή άμυνα.

Στο εναπομείναν διάστημα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τους «πράσινους» να κλείνουν στο +3 (63-60) την 3η περίοδο. Βρίσκοντας σκορ από πολλούς παίκτες και έχοντας καλό ρυθμό, οι πρωταθλητές Ελλάδος ξέφυγαν με +8 στα μισά του 4ου δεκαλέπτου.

Η Μακάμπι μείωσε στους 3 πόντους (78-75) με τρίποντο του Ο’ Μπράιαντ στα 3,5 λεπτά πριν το φινάλε, κάτι που ανάγκασε τον Πασκουάλ να ζητήσει τάιμ-άουτ. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν (78-78) ολοκληρώνοντας το σερί τους (8-0), αλλά ο Λάσμε και εν συνεχεία ο Λάνγκφορντ πέτυχαν 4 διαδοχικούς πόντους για να δώσουν «αέρα» (82-78) στον Παναθηναϊκό.

Ένα μεγάλο τρίποντο του Λοτζέσκι έστειλε στο +7 το «τριφύλλι» και έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Σπάχια (85-78). Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι «πράσινοι» επικράτησαν 87-81 και πανηγύρισαν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο διεξάγεται στην Κύπρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-49, 63-60, 87-81.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ