aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διπλή επίσκεψη της ΚΟΚ σε Ιδρύματα

Το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος και το Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου.

Το παρών τους στην επίσκεψη έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου, ο βουλευτής και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, κ. Χρήστος Ορφανίδης, ο πρόεδρος των Εθνικών Ομάδων, κ. Χάρης Νικολάου και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Άθως Αντωνίου. Στην επίσκεψη παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, κ. Χρήστος Ορφανίδης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Άγιος Γεώργιος κ. Μιχάλης Μάλλας και ο Διευθυντής του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κ. Σπύρος Ττοφή, υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της ΚΟΚ, και τους ξενάγησαν στους χώρους των δύο Ιδρυμάτων, παρουσιάζοντας το σημαντικό και πολύπλευρο έργο και τις δραστηριότητες τους.

Και στα δύο κέντρα δόθηκαν δώρα και εισφορά χρηματικού ποσού εκ μέρους της ΚΟΚ και της ΟΠΑΠ Κύπρου, μέρος των εσόδων του ΟΠΑΠ All Star Day 2016.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Λούης Δημητρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης:

«Είναι με μεγάλη μας χαρά που σήμερα πραγματοποιήσαμε τις δύο αυτές επισκέψεις στα δύο κέντρα. Ο αθλητισμός πάνω απ’ όλα πρέπει να σημαίνει πολιτισμός και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο μας, και εμείς είμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη της Ομοσπονδίας για το σπουδαίο έργο που παράγουν τα δύο αυτά ιδρύματα.

Επιφυλασσόμαστε να παραμείνουμε δίπλα σε διάφορους φορείς που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στην χώρα μας και στο μέλλον, όπως πράττουμε διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο».

Δηλώσεις πραγματοποίησε και ο βουλευτής κ. Χρήστος Ορφανίδης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης:

«Πέραν του αθλητικού ρόλου που έχει η Ομοσπονδία της Καλαθόσφαιρας, με την πρόοδο και την ανάπτυξη που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια είναι και ο ρόλος της ο ανθρώπινος που είναι πρωτοποριακός και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΚΟΚ, ο οποίος έμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον τόσο του ίδιου όσο και της Ομοσπονδίας, για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Με την σειρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΚ, κ. Άθως Αντωνίου, έκανε την δική του αναφορά στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε:

«Μετά από τέτοιου είδους επισκέψεις και βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνανθρώποι μας, νοιώθεις ταπεινός, και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σαν Ομοσπονδία Είναι με μεγάλη μας χαρά που βρεθήκαμε σήμερα στα δύο κέντρα, και δώσαμε την δική μας μικρή βοήθεια σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Κύπρου, στηρίζοντας το μεγάλο έργο που γίνεται. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις και το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων.

Είναι πολύ σημαντικό όλη η κοινωνία να δείχνει την στήριξη και την αγάπη της, σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά και σε αυτούς που προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν.

Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος

Το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος αποτελεί εθελοντική οργάνωση και είναι το μοναδικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα (άνω των 18 ετών) ελαφριάς και μέτριας νοητικής υστέρησης από την πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

Η λειτουργία όλων των προγραμμάτων βασίζεται πάνω στις αρχές και στις αξίες που διέπουν όλες τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες που ασχολούνται με άτομα με αναπηρία γενικότερα και ειδικότερα με άτομα με νοητική υστέρηση. Αυτή τη στιγμή το Κέντρο εξυπηρετεί 79 άτομα μέσω τριών προγραμμάτων: Κέντρο Ημέρας, Σπίτι στη Κοινότητα και Επαγγελματική Αποκατάσταση.

Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος

Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος λειτουργεί από το 1992 και είναι εγγεγραμμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Για δεκαεπτά χρόνια στεγαζόταν σε λιωμένο κτίριο του παλαιού γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολις Κιτίου. Ξεκίνησε αρχικά να είναι μόνο διημερεύουσας, αλλά λόγω των μεγάλων αναγκών, από το Φεβρουάριο του 2000 ξεκίνησε τη λειτουργία του επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Στο ίδρυμα λειτουργούν τρία προγράμματα. Το πρώτο αποτελεί το Κέντρο Ημέρας όπου γίνονται δεκτά παιδιά με ειδικές ανάγκες από 3 ετών και άνω και λειτουργεί από τις 7.30 μέχρι τις 4 μ.μ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι η Παιδική Στέγη, όπου γίνονται δεκτά παιδιά από 3 μέχρι 18 χρόνων για διαμονή, και το τρίτο είναι η στέγη ενηλίκων, που γίνονται δεκτά άτομα από 18 χρονών και άνω για διαμονή ανεξάρτητα φύλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ