aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔημιουργείται τουρνουά για ηλικίες κάτω των 8

Δημιουργείται τουρνουά για ηλικίες κάτω των 8

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δυνατής προώθησης και ανάπτυξης της κυπριακής καλαθόσφαιρας, από την νέα αγωνιστική περίοδο η ΚΟΚ θα εισάγει για πρώτη φορά τουρνουά καλαθοσφαίρισης για ηλικίες από 5 μέχρι 8 ετών, με σκοπό την πιο έντονη ενασχόληση των μικρών παιδιών με το άθλημα.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε την φετινή αγωνιστική περίοδο τουρνουά ακαδημιών για ηλικίες κάτω των οκτώ ετών, πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Κ18 Α’ Κατηγορίας, στην κλειστή αίθουσα Αγίου Δομετίου, στο οποίο συμμετείχαν οι ομάδες Κεραυνός, Ζήνωνας και ΝΒΑ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση των τουρνουά για τις συγκεκριμένες ηλικίες, παραχώρησε ο Διευθυντής της ΚΟΚ, κ. Άθως Αντωνίου, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

«Οι ηλικίες 5-8 χρονών, είναι αυτές που σαν ΚΟΚ θα δώσουμε βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη τους την επόμενη τριετία. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δημιουργία μεγάλης βάσης σε αυτή την ηλικία, όπως έγινε τα τελευταία τρία χρόνια με τα πρωταθλήματα Κ10 και Κ12, που συμμετέχουν πέραν των 50 συνολικά ομάδων και στις δύο κατηγορίες.

Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο κιόλας προγραμματίζονται τουρνουά κάθε μήνα σε όλες τις πόλεις, για τις ηλικίες κάτω των οκτώ ετών. Κατά την διάρκεια του τελικού κυπέλλου εφήβων πραγματοποιήθηκε ένα πρώτο δοκιμαστικό τουρνουά, με διοργανώτρια την ΚΟΚ και καλεσμένους τα σωματεία ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΝΒΑ και Ζήνωνας, για να δούμε τι λειτουργεί και τι χρειάζεται βελτίωση. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα τρία σωματεία που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη γιορτή της καλαθόσφαιρας.

Οι αγώνες θα γίνονται σε ένα γήπεδο, το οποίο θα χωρίζεται σε δύο μέρη και θα διεξάγονται δύο αγώνες ταυτόχρονα. Η οργάνωση του τουρνουά θα γίνεται από τα σωματεία εναλλάξ. Στόχος είναι να τα παιδιά να μην χρειάζονται να μετακινηθούν εκτός της πόλης τους. Θα δίνονται οι ελάχιστες κατευθυντήριές γραμμές από την ΚΟΚ προς τα σωματεία που θα φιλοξενούν τα τουρνουά, ώστε να έχουν την ίδια μορφή και εμπειρία τα παιδιά.

Σε αυτές τις ηλικίες κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η διασκέδαση, η θετική εμπειρία και η εκμάθηση βασικών αρχών, χωρίς ενδιαφέρων καθόλου για το σκορ.

Παράλληλα, δίνουμε σημασία στο να δουν οι γονείς ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον.

Ευελπιστούμε ότι με το τέλος του κύκλου των τριών χρόνων, όλα τα σωματεία της ΚΟΚ θα έχουν δημιουργήσει τμήματα ηλικιών 5-8 χρονών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ