aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δεν… θέλει κανείς την κλειστή αίθουσα

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΠΑ

Ούτε και χθες παραλήφθηκε επίσημα από τον Δήμο Αγίου Δομετίου η Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών, η ανέγερση της οποίας στοίχισε εκατομμύρια. Σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα το πρωί, αποφασίστηκε όπως αναβληθεί για μια ακόμη φορά η επίσημη παραλαβή της και στις 20 Ιουνίου 2017, στην παρουσία του αρχιτέκτονα και του νομικού συμβούλου του Δήμου Αγίου Δομετίου συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση τρόπων παράδοσης που δεν θα οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες τον δήμο.

Παρόλα αυτά, η αίθουσα τον τελευταίο χρόνο είναι γεμάτη κόσμο που δραστηριοείται αθλητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την κατασκευή της αίθουσας ανέλαβε αρχικά άλλος εργολάβος και στη συνέχεια υπήρξε διακοπή του συμβολαίου συνεργασίας μαζί του, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει επιτευχθεί τελικός διακανονισμός της οικονομικής πτυχής εκείνου του συμβολαίου.

«Η όλη διαδικασία, για να παραλάβουμε το κτήριο, είναι πολύπλοκη, αλλά πιστεύουμε ότι με την παρουσία του νομικού μας συμβούλου στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επιλέξουμε τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο παραλαβής του κτηρίου», δηλώνει ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου Κώστας Πέτρου.

Όπως συμπληρωματικά αναφέρει, αμέσως μετά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα αποφασιστεί ο τρόπος παραλαβής της αίθουσας, θα ενημερωθεί και ο Γενικός Ελεγκτής, από τον οποίο θα ζητηθεί μάλιστα να γνωματεύσει εάν η απόφαση που θα ληφθεί είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και τις υποδείξεις του.

Τη συνεδρία αναμένεται ότι θα προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο κτήριο εμφανίζεται υγρασία και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η κατακράτηση μέρους των χρημάτων για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ή εάν θα καταβληθούν, για να ξεκινήσει όμως και ανάλογα με τις εξελίξεις, διαδικασία διεκδίκησης αποζημιώσεων.

Στη χθεσινή συνάντηση πάντως στην αίθουσα, κατά την οποία αποφασίστηκε η μη παραλαβή της, παρίσταντο εκτός από τον δήμαρχο Αγίου Δομετίου, ο αρχιτέκτονας, ο εργολάβος και μηχανολόγοι. Σημειώνεται ότι η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια για να πεισθεί ο Δήμος Αγίου Δομετίου να παραλάβει την αίθουσα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε αρχές του τρέχοντος μηνός και σε σχετική επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ακόμη εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τις εργασίες που απαιτούνταν στο κτήριο και επιπλέον ότι υπήρχαν σημάδια υγρασίας σε κάποια εσωτερικά σημεία του.

Αποφασίστηκε τότε και δόθηκε ένας μήνας προθεσμία ώστε να γίνουν οι σχετικές επιδιορθώσεις και κατά τη χθεσινή επίσκεψη στην αίθουσα, διαπιστώθηκε ότι όντως έγιναν οι σχετικές παρεμβάσεις – επιδιορθώσεις, όμως και με αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκε όπως μη παραληφθεί η αίθουσα.

Ειδικά για τις υγρασίες, λέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχετικά σημάδια στην οικοδομή, όμως δεν αποκλείεται να εμφανιστούν στη συνέχεια και γι’ αυτό τονίστηκε η ανάγκη όπως τεθούν συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια και εάν μέσα σε αυτά δεν εμφανιστούν νέα σημάδια υγρασίας, τότε μόνο να γίνει η επίσημη παραλαβή της αίθουσας. «Η υγρασία είναι το κυριότερο από τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα στην αίθουσα», λέει ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου.

ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ

Η Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών του δήμου κτίστηκε στον ίδιο χώρο όπου υπήρχε άλλη και η οποία κατεδαφίστηκε το 2010. Τον Φεβρουάριο του 2016 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην αίθουσα και παραλήφθηκε προσωρινά από τον Δήμο Αγίου Δομετίου. Ακολούθησε ένας χρόνος αναμονής για έλεγχο. Στις 6 Φεβρουρίου του 2017 κατά την επιθεώρηση που έγινε ώστε να προχωρήσει ο δήμος στην τελική παραλαβή της, εμφανίστηκαν προβλήματα και δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου για να γίνουν οι επιδιορθώσεις. Κατά τον χθεσινό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έγιναν οι σχετικές επιδιορθώσεις, όμως και με αυτά τα δεδομένα, δεν προχώρησε η τελική παραλαβή της αίθουσας.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγίου Δομετίου ζήτησε, μετά από εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή, εμπειρογνώμονα από το ΕΤΕΚ ώστε να γνωμοδοτήσει για τον τρόπο διαχείρισης του όλου θέματος και εάν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Μέχρι χθες, δεν είχε ο Δήμος Αγίου Δομετίου τέτοια γνωμοδότηση και γι’ αυτό αποφάσισε να ζητήσει από τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή να υποδείξει ικανό άτομο για την ανάληψη τέτοιων καθηκόντων.

Φωτό: Γιάννης Νησιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ