aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔεύτερο συνεχόμενο κύπελλο για την Αναγέννηση Γερμασόγειας

Δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο για την Αναγέννηση Γερμασόγειας

Η Αναγέννηση Γερμασόγειας κέρδισε με … την Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ και πανηγυρίζει τον τίτλο στο κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών 2022-23. Για την ομάδα της Λεμεσού είναι το δεύτερο – και μάλιστα συνεχόμενο – τρόπαιο στον συγκεκριμένο θεσμό, στην τρίτη παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης (σ.σ. η προηγούμενη ήταν το 2018).

Γενικότερα για την Αναγέννηση Γερμασόγειας είναι ο τέταρτος συνεχόμενος τίτλος που βάζει στην τροπαιοθήκη της, καθώς προηγήθηκε το περσινό νταμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο), καθώς και η κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην αρχή της σεζόν.

Κορυφαία για την Αναγέννηση Γερμασόγειας η Κάσιντι Μιχάλκο με 29 πόντους, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 4 ασσίστ.

Στα του παιχνιδιού η Αναγέννηση Γερμασόγειας, στον αγώνα που έγινε στην αίθουσα «Κώστας Παπαέλληνας» πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και κράτησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά ήταν στους εννέα πόντους (19-10), ενώ αυξήθηκε κατά 15 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-19).

Το συγκρότημα του Ηρακλή Πιττάκα επιβεβαίωσε το ροζ φύλλο της στο δεύτερο ημίχρονο αυξάνοντας μάλιστα τις αποστάσεις. Στην τρίτη περίοδο ήταν μπροστά με 62-26, ενώ με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης προηγείτο με 72-31.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-10, 43-19, 62-26, 72-31

Αναγέννηση Γερμασόγειας (Ηρακλής Πιττάκας)

Tόρλακ 14 (2), Μιχάλκο 29 (2), Ν. Κοντού 2, Τσενακλίεβα 14, Παυλίδου, Μ. Σοφοκλέους 2, Ελευθεριάδου, Παπαδοπούλου 2, Λ. Σοφοκλέους 3, Κ. Κοντού 5 (1)

Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ (Σάββας Νικολάου)

Σπυρίδου, Αθανασίου 4 (1), Νικηφόρου 4, Ιωάννου 9 (1), Φραγκέσκου 9, Ε. Τσολιά, Α. Παπαγιάννη, Ειρ. Τσολιά, Μομτζιάν, Αγγ. Παπαγιάννη 5

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ