aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΕθνική Κύπρου ΜπάσκετΔ. Ιωαννίδου: «Αφιερώνουμε το χρυσό σε όλη την Κύπρο»

Δ. Ιωαννίδου: «Αφιερώνουμε το χρυσό σε όλη την Κύπρο»

Η Δωρίνα Ιωαννίδου πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα το ντεμπούτο της ως Ομοσπονδιακή Τεχνικός της Εθνικής Κορασίδων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ16 Γ’ Κατηγορίας. Η Κύπρος τα πήγε εξαιρετικά στο τουρνουά, όπου με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και την άνοδο στην Β’ Κατηγορία.

Η Δωρίνα Ιωαννίδου μίλησε για την εμπειρία της στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το χρυσό μετάλλιο είναι αφιερωμένο σε ολόκληρη την Κύπρο, που στήριξε θερμά την κυπριακή αποστολή, στο δύσκολο ταξίδι στην Μολδαβία.

-Πως ήταν για εσένα η εμπειρία της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρωταθλήματος Γυναικών Κ16 Γ’ Κατηγορίας;

«Η εμπειρία του Ευρωπαϊκού ήταν και για μένα ,όπως και στο σύνολο των κοριτσιών, κάτι πρωτόγνωρο. Το χρυσό που καταφέραμε να κερδίσουμε ήταν πολύ ιδιαίτερο για εμένα, διότι ήταν και το πρώτο μου σαν προπονήτρια. Σαν παίχτρια έζησα αρκετούς τίτλους σε Κύπρο και Ελλάδα, όμως σαν κόουτς ήταν ο πρώτος μου τίτλος και ο πιο γλυκός αφού ήταν με την χώρα μας».

-Ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά από την φετινή συμμετοχή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό;

«Μόνο θετική είναι η γεύση που μου αφήνει το Ευρωπαϊκό γιατί όταν έχεις σωστούς συνεργάτες δίπλα σου και δώδεκα μοναδικά κορίτσια στο πλάι σου, ότι αρνητικό προκύψει, το ξεπερνάς».

-Η ομάδα μας ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το Ευρωπαϊκό με πέντε στις πέντε νίκες. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Το μυστικό της επιτυχίας πιστεύω οφείλεται σε δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες Στην χημεία που είχαν από την αρχή οι κοπέλες μεταξύ τους, μέσα και έξω από το γήπεδο, και στην εμπιστοσύνη που υπήρχε και μεταξύ των παιχτριών και του προπονητικού επιτελείου. Πιστεύαμε όλοι σε όλους, οπότε όταν το στοιχείο της ομαδικότητας είναι έντονο σε μια ομάδα, δεν είναι εύκολο να λυγίσει σε δυσκολίες».

-Σε ποια άτομα θα αφιέρωνες την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού;

«Κατ’ αρχήν σε όλη την Κύπρο, είναι ένα μετάλλιο το οποίο θα ήταν άδικο να το πιστωθούμε μόνο εμείς. Όταν μιλάμε για εθνικές τότε η δουλειά είναι συνολική. Το αφιερώνουμε σε όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν για να υπάρχει η Εθνική, την ομοσπονδία, τους προπονητές και τα σωματεία της Κύπρου. Και φυσικά στην οικογένεια μου. Ευχή μου είναι όπως όλοι μαζί να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να έρθουν και άλλα μετάλλια τα επόμενα χρόνια».

-Τα τελευταία χρόνια η γυναικεία καλαθόσφαιρα στην Κύπρο βρίσκεται σε ανοδικό στάδιο με όλο και περισσότερα κορίτσια να ξεκινούν το μπάσκετ. Τι θα έλεγες σε κάποιο νεαρό κορίτσι που σκέφτεται να ασχοληθεί με το άθλημα της καλαθόσφαιρας;

«Θα της έλεγα πως μόνο να κερδίσει έχει από αυτή την διαδικασία, ας μην ξεχνάμε πως το μπάσκετ προσφέρει τόσα πολλά εκτός γηπέδου, όπως είναι η αυτοπεποίθηση, η δημιουργία φίλων, η πειθαρχία κλπ. Έχει να κερδίσει απίστευτες συγκινήσεις μέσα από το άθλημα και καλούμε όλα τα κορίτσια να έρθουν να το δοκιμάσουν. Το μπάσκετ είναι και για άνδρες και για γυναίκες».

-Ο φίλαθλος κόσμος του κυπριακού μπάσκετ παρακολουθούσε με αγωνία τους αγώνες της εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό και έδειχνε έντονα τα συναισθήματα του στα κοινωνικά δίκτυα. Τι μήνυμα στέλνεις σε αυτό τον κόσμο που ήταν από την αρχή στο πλευρό της Εθνικής μας;

«Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ, η δύναμη και η στήριξη τους μας βοήθησαν πολύ να επικεντρωθούμε στον κάθε αγώνα ξεχωριστά και να αναπτύξουμε ακόμη πιο έντονα το αίσθημα της ευθύνης και της περηφάνιας να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ