aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΧρ. Λειβαδιώτης: O ρόλος του Παπαέλληνα και το σπάνιο φαινόμενο!

Χρ. Λειβαδιώτης: O ρόλος του Παπαέλληνα και το σπάνιο φαινόμενο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Κεραυνός έπειτα από εννέα χρόνια επέστρεψε στην κορυφή της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Με τιμονιέρη τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη, οι Στροβολιώτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα σε μία συγκλονιστική σειρά τελικών, σε μία σεζόν.

Μία σεζόν, στην οποία, όπως αποκάλυψε ο Κύπριος κόουτς προχθές στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Καφές με μπάλα στο Goal.com.cy» με τον Γιώργο Κυριάκου, ο Κεραυνός όπως άρχισε τέλειωσε χωρίς καμία προσθαφαίρεση στο ρόστερ.

«Σίγουρα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κερδίζεις πρωτάθλημα. Στο μυαλό μου, αλλά και στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, εννέα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά για μία ομάδα του εκτοπίσματος του Κεραυνού, που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί και η φετινή κατάκτηση του τίτλου μας χαροποιεί», είπε αρχικά και ακολούθως αναφέρθηκε στον πρόεδρο Πάρη Παπαέλληνα και στη λειτουργία του σωματείου:

«Κεραυνός και Πάρις Παπαέλληνας πάνε μαζί και ο πρόεδρος είναι ο πιο σχηματικός λόγος που η ομάδα αυτή προχωρά, μεγαλώνει και διαπρέπει και δεν μιλάμε μόνο για την πρώτη ομάδα η οποία είναι η βιτρίνα, αλλά έγιναν και πολλά άλλα πράγματα σε σωματειακό επίπεδο και στις ακαδημίες. Η Ακαδημία του Κεραυνού είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο πολλά πράγματα όπου αυτός ο άνθρωπος κρατά το σωματείο ζωντανό μαζί με τα παιδιά τους και τους ανθρώπους που είναι δίπλα του όπως ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Κυπριανού και άλλοι που είναι χρόνια στην ομάδα».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ΑΕΚ και στην τακτική με την οποία έπαιξε ο Κεραυνός: «Παίζαμε με μία ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε τη δική της δυναστεία με τρία πρωταθλήματα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, με σταθερή διοίκηση, με έναν πρόεδρο που αγαπά παθολογικά την καλαθόσφαιρα και την ομάδα του, έναν πάρα πολύ καλό προπονητή και για μας δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα. Εμείς θέσαμε αυτό τον στόχο από την αρχή της σεζόν θα συμφωνήσω πως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η σειρά των τελικών, ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών. Είδαμε παιχνίδια όλων των ειδών που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στους 90 πόντους, στους 80, στους 70 και το τελευταίο στο οποίο κυρίευσαν οι προσωπικές μονομαχίες, οι άμυνες και το άγχος, που οδήγησαν στο υπέρ μας αποτέλεσμα με χαμηλό σκορ».

Σχετικά με τη φιλοσοφία της ομάδας είπε: «Το κλειδί στο τελευταίο ματς και η φιλοσοφία μας ήταν ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα αυτό πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε για να υπάρχει σταθερότητα. Είχαμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Σε δύο ματς στα πλέι οφ, το αποτέλεσμα ήταν υψηλό για τα δεδομένα της ομάδας μας, αλλά αυτό οφείλεται και στην πολύ καλή παρουσία της ΑΕΚ. Όμως, ακολούθως τροποποιήσαμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και το πλάνο μας το αμυντικό, αφού και η ΑΕΚ μας διάβασε καλά και αυτό μας επανέφερε στα χαμηλά σκορ και μας βόλεψε».

«Για να είμαι ειλικρινείς δεν μου αρέσουν πολύ οι αλλαγές. Συμφωνώ πως κάποιες φορές πρέπει να αλλάζεις πράγματα για να ξαφνιάσεις τον αντίπαλο, αλλά προτιμώ να καλύτερα να κάνεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα πάρα πολύ καλά ούτως ώστε και οι παίκτες μου να μην έχουν δικαιολογίες. Παίζαμε καλή και συγκεκριμένη άμυνα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν  η οποία ήταν πολύ αποδοτική και μας έδωσε την πρώτη θέση. Η ΑΕΚ διάβασε καλά τα αδύνατα σημεία της άμυνάς μας κι εκεί ήταν που έπρεπε να πάρω μία απόφαση γιατί όπως έπαιζε η ΑΕΚ και όπως ήμασταν εμείς, δεν θα είχαμε τύχη αν δεν αλλάζαμε το πλάνο μας», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Δώσαμε χώρο σε κάποιους παίκτες της και αποκλείσαμε κάποιους άλλους που ήταν σε τρομερή κατάσταση όσον αφορά στο περιφερειακό σουτ που η ΑΕΚ από το τρίποντο είναι… κίνδυνος θάνατος. Ήταν μία πολύ κουραστική σεζόν. Αυτό που κάνουμε από τότε που είμαι εγώ είναι ένα πλάνο διετίας σε σταθερό πρόγραμμα. Θέλουμε ξεκούραση. Να αναφέρω κάτι σπάνιο και ξεχωριστό για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Η ομάδα μας από την πρώτη αγωνιστική δεν άλλαξε κανέναν καλαθοσφαιριστή αλλά ούτε κάναμε καμία προσθήκη και αυτό μας κάνει περήφανους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ