aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΧαμένη ευκαιρία για τον Κεραυνό

Χαμένη ευκαιρία για τον Κεραυνό

Μία σημαντική ευκαιρία να πάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του FIBA Europe Cup έχασε το βράδυ της Τετάρτης (17/01) ο Κεραυνός Στροβόλου. Δεχόμενοι την εντός έδρας ήττα με 71-67 από τη ρουμάνικη Κλουζ, το ρεκόρ των πρωταθλητών στο 12ο όμιλο της β’ φάσης της διοργάνωσης υποχώρησε στο 1-2.

Η Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας και η Κλουζ μετράνε από δύο νίκες σε τρία παιχνίδια, ενώ ρεκόρ 1-2 (μαζί με τον Κεραυνό) έχει η Μονς-Ενό του Βελγίου. Η αναπάντεχη νίκη, πάντως, της Μονς με 84-65 εντός έδρας απέναντι στην Γκρόνιγκεν το βράδυ της Τετάρτης (17/01) έχει περιπλέξει τα πράγματα στον όμιλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες διατηρούν ελπίδες πρόκρισης, στα μισά της διαδρομής. Για την ιστορία, ο Κεραυνός ξεκίνησε με νίκη 89-72 απέναντι στη Μονς στο Στρόβολο, ακολούθως δέχτηκε βαριά ήττα στην Ολλανδία από τη Γκρόνιγκεν με 109-69, πριν ηττηθεί στην έδρα του από την Κλουζ με το -4 (67-71).

Ο προπονητής του Κεραυνού, Χριστόφορος Λειβαδιώτης, μίλησε την επομένη στο Γραφείο Τύπου του σωματείου για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Το παιχνίδι με την Κλουζ κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και θα μπορούσαμε να παίρναμε τη νίκη. Αν το κερδίζαμε το παιχνίδι, θα είχαμε πάρα πολύ καλές πιθανότητες για πρόκριση. Και τώρα έχουμε σίγουρα τις πιθανότητες μας, αλλά χρειαζόμαστε ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων. Πρέπει να νικήσουμε τουλάχιστον ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια, έτσι ώστε να πάμε την τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία έχοντας κίνητρο για νίκη-πρόκριση, κάτι που θα βοηθήσει και τη καθημερινότητα μας».

Η επόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση του Κεραυνού είναι στις 24 Ιανουαρίου στο Βέλγιο όπου η κυπριακή ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Μονς-Ενό. Στη συνέχεια οι Στροβολιώτες θα φιλοξενήσουν την Γκρόνιγκεν (30/01), πριν ολοκληρώσουν στη Ρουμανία απέναντι στην Κλουζ (07/02).

Παραλίγο ανατροπή

Στον αγώνα με την Κλουζ, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ο Κεραυνός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με 16 πόντους (!) στο 1ο δεκάλεπτο! «Στην αρχή εγκλωβιστήκαμε στη ζώνη, ενώ δεν μπήκαν τα σουτ, έτσι μείναμε πολύ πίσω. Χρειαστήκαμε ένα δεκάλεπτο για να το ξεπεράσουμε», τόνισε ο Λειβαδιώτης. Ο Κεραυνός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με ένα πόντο στις αρχές της 4ης περιόδου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ακολούθως χέρι-χέρι μέχρι τέλους. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κεραυνός ήταν στο -2 και είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν έγινε τελικά κατορθωτό να έρθει η νίκη.

«Συγχαρητήρια στην Κλουζ για τη νίκη. Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, η καλύτερη ομάδα στη Ρουμανία, που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με βλέψεις για είσοδο στους ομίλους του Basketball Champions League. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Έβαλαν τα δυνατά τους και το παιχνίδι πήγε μέχρι το τελευταίο σουτ», είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο κόουτς του Κεραυνού, Χριστόφορος Λειβαδιώτης.

Ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η προσοχή όλων στον Κεραυνό στράφηκε ήδη στον κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΚ για τη 14η -και τελευταία του β’ γύρου- αγωνιστική, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 19:30 στο Στρόβολο, ένα ματς όπου θα κριθεί η πρωτιά των δύο πρώτων γύρων, που φέρνει με τη σειρά της ευνοϊκότερο πρόγραμμα στον γ’ και τελικό γύρο. Ο Κεραυνός μετράει ρεκόρ 9-2 και οι Λαρνακείς 10-1, με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει το πρώτο φετινό ματς (1η αγωνιστική, 14 Οκτωβρίου) με +9, 84-75.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ