aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑΠΟΕΛ: «Γύρισε το άθλημα δεκαετίες πίσω, μαχαιριά στο σώμα της κυπριακής καλαθόσφαιρας»

ΑΠΟΕΛ: «Γύρισε το άθλημα δεκαετίες πίσω, μαχαιριά στο σώμα της κυπριακής καλαθόσφαιρας»

Τα έντονα παράπονα του εκφράζει το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ, προς τη διαιτησία του αγώνα με αντίπαλο τον Κεραυνό. Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους οι γαλαζοκίτρινοι η διαιτησία κατέβηκε στο γήπεδο αποφασισμένη να εξαναγκάσει με οποιονδήποτε τρόπο τον ΑΠΟΕΛ σε ήττα. Παράλληλα όπως αναφέρουν, η διαιτησία του αγώνα γύρισε το άθλημα δεκαετίες πίσω και αποτέλεσε μια βαθιά μαχαιριά στο σώμα της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

«Η διαιτησία του αποψινού πρώτου αγώνα της ομάδας μας με τον Κεραυνό για τα play offs του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος, γύρισε το άθλημα δεκαετίες πίσω και αποτέλεσε μια βαθιά μαχαιριά στο σώμα της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Όλοι οι φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν να διαδραματίζεται απόψε στον Στρόβολο το απόλυτο θέατρο του παραλόγου με αρνητική πρωταγωνίστρια τη διαιτησία, ο οποία, όπως ξεκάθαρα αποδείχθηκε, κατέβηκε στο γήπεδο αποφασισμένη να εξαναγκάσει με οποιονδήποτε τρόπο τον ΑΠΟΕΛ σε ήττα.

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά τις από κάθε άποψη ανεξήγητες και απίστευτα προκλητικές για την ομάδα μας διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες με αποκορύφωμα τον αποδεκατισμό της μέσα από τις ακατανόητες για εμάς αποβολές καλαθοσφαιριστών μας, στέρησαν ετσιθελικά από τον ΑΠΟΕΛ το δικαίωμα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη.

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε δημόσια τη διαιτησία του αποψινού παιχνιδιού για εξόφθαλμη σκοπιμότητα στις αποφάσεις της, αφού όσο διαφορετικά και να θέλουμε να την προσεγγίσουμε, οι εξωφρενικές αποφάσεις της δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούμε δικαιολογίες και ελαφρυντικά.

Παρεμπιπτόντως, καλούμε την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να τοποθετηθεί με τη σειρά της δημόσια, για το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε το αίτημα της ομάδας μας για ξένους διαιτητές στη σειρά των αγώνων των play offs, και δη για τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

Στη δική μας αντίληψη, όπως άλλωστε η διαιτησία του αποψινού παιχνιδιού επιβεβαίωσε, οι λόγοι είναι προφανείς και δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση συμφερόντων και κατεστημένων, τα οποία βλέπουν την δυναμική της ομάδας μας στη φετινή αγωνιστική περίοδο να εξελίσσεται σε μια ανεπιθύμητη για τους ίδιους… ασύμμετρη απειλή.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και να διαβεβαιώσουμε τους χιλιάδες οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, ότι ως Δ.Σ. δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να επιβάλει τους δικούς του κανόνες στην πορεία της ομάδας μας και ότι θα διασφαλίσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο το δικαίωμά της να διεκδικήσει χωρίς… έξωθεν και μη αγωνιστικές παρεμβάσεις, τους στόχους της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ