aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑναβαθμισμένο και φέτος το τουρνουά «OPAP Limassol 3on3»

Αναβαθμισμένο και φέτος το τουρνουά «OPAP Limassol 3on3»

Επιστρέφει δυναμικά, για 5η συνεχή χρονιά, το μεγαλύτερο υπαίθριο streetball τουρνουά της Κύπρου, «OPAP Limassol 3on3», που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου στην αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, στο μόλο Λεμεσού.

Με τη συμμετοχή πέραν των 160 ομάδων, η φετινή διοργάνωση θεωρείται το μεγαλύτερο καλαθοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στο νησί μας, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκ των διοργανωτών, Ευριπίδης Μάνουλος, σημειώνοντας ότι στην κατηγορία Elite, θα συμμετάσχουν ομάδες από τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Οι τέσσερις νικητές των αγώνων της κατηγορίας Elite, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν μαζί με την καλύτερη κυπριακή συμμετοχή στον 2ο OPAP Limassol 3×3 Challenger που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου. Σημείωσε δε ότι η ομάδα που θα νικήσει στην κατηγορία Elite, θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας, στη Τσεχία. Συγκεκριμένα, οι επτά κατηγορίες της διοργάνωσης είναι, η OPAP Elite Limassol 3on3, η Ερασιτεχνική κατηγορία Limassol 3on3, το εταιρικό πρωτάθλημα κοινωνικής ευθύνης Limassol 3on3, το Medochemie Wheelchair Games, το soeasy Female Battles, το soeasy U-15 Female Battles και το soeasy Youth Games.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί, την 1η Ιουνίου, η 2η δωρεάν εκπαιδευτική ημερίδα διαιτησίας για διαιτητές και κριτές καλαθόσφαιρας, ενώ στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο εκπαιδευτικό καμπ καλαθοσφαίρισης (Bank of Cyprus 3on3 Youth Camp), που στοχεύει στη δωρεάν εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ο κ. Μάνουλος υπενθύμισε την πρόσφατη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Cyprus 3on3 με την Κυπριακή Ομάδα καλαθοσφαίρισης και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως, μέσα από την μέχρι πορεία των διοργανώσεων 3on3 και τη συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, προωθείται η ανάπτυξη του ολυμπιακού αυτού αθλήματος στη χώρα μας. Ο θεσμός αυτός έχει μπει στις σωστές βάσεις, ανέφερε από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ του ΚΟΑ, Στέλιος Στυλιανού, εκφράζοντας την πεποίθηση του για τα οφέλη που θα φέρει στον τόπο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ