aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣMπάσκετ: Η… «μπίλια» έκατσε στο Ευρωπαϊκό!

Mπάσκετ: Η… «μπίλια» έκατσε στο Ευρωπαϊκό!

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι που έγινε στο Λευκόθεο ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Το Ευρωπαϊκό χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κερδίζοντας τελικά με 82-72. Μάλιστα, με τη διαφορά των 10 πόντων κατάφερε να υπερέχει και στην ισοβαθμία απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (το πρώτο ματς έληξε στο 61-64 υπέρ του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας). Πρώτος σκόρερ ο Καραθανάσης με 24 πόντους και 5 τρίποντα.

Ο αγώνας ήταν από την αρχή πολύ σκληρός, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι. Το πρώτο δεκάλεπτο είχαν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι, ενώ στο δεύτερο, οι καλαθοσφαιριστές του Ματσεντίδη κατάφεραν να βγουν μπροστά στο σκορ, ωστόσο το ημίχρονο έκλυσε με το Ευρωπαϊκό να προηγείται (36-37).

Η συνέχεια ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με μπροστάρηδες τους Κυριακίδη, Ερεβμπενάτζιε και Καραμπατάκη κατάφεραν να ξεφύγουν για λίγο στο σκορ. Η ομάδα του Γεωργακούδη όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με πάθος, ένταση και… σπρώξιμο απ’ την κερκίδα βρήκε τη δύναμη να επανέλθει στον αγώνα. Μάλιστα, κατάφερε να πάρει και προβάδισμα τριών πόντων 10’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Χριστοφίδης με τρίποντο έδωσε… φιλί ζωής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οδήγησε το ματς στην παράταση, καθώς στην τελευταία επίθεση ο Δεσποτόπουλος αστόχησε από κοντά.

Στην παράταση, τα δεδομένα έγειραν από την αρχή υπέρ του Ευρωπαϊκού. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έμεινε από δυνάμεις, σκόραρε μόλις δύο πόντους και έτσι ηττήθηκε από το Ευρωπαϊκό. Στο άλλο παιχνίδι της αναμέτρησης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κέρδισε εντός έδρας το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (86-66). Πλέον, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην ερχόμενη εβδομάδα και στο ματς… τίτλου ανάμεσα σε Ευρωπαϊκό και Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην κλειστή αίθουσα του Ευρωπαϊκού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-24, 18-13, 19-14, 15-19, 2-12

ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Μ. ΜΑΤΣΕΝΤΙΔΗΣ): Χαραλάμπους 14 (3), Κυριακίδης 18 (1), Ερεβμπενάτζιε 12 (2), Χριστοφίδης 6 (2), Καραμπατάκης 17 (2), Χριστούδιας 3 (1).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ (Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΔΗΣ): Δεσποτόπουλος 14, Καραθανάσης 24 (5), Κωνσταντινίδης 19 (4), Σολδάτος 9 (1), Κώτσος 16 (3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ