aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑιχμές Παπαδοπούλου προς ΚΟΚ: «Τερματίστηκε η συνεργασία μας χωρίς εξήγηση»

Αιχμές Παπαδοπούλου προς ΚΟΚ: «Τερματίστηκε η συνεργασία μας χωρίς εξήγηση»

Η Κάλια Παπαδοπούλου ανακοίνωσε μέσω του Facebook την αποχώρηση της από την θέση της προπονήτριας της Εθνική ομάδας καλαθόσφαιρας γυναικών και άφησε αιχμές για την διαχείριση της Ομοσπονδίας αλλά και τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν τονίζοντας πως την έδιωξαν χωρίς εξηγήσεις.

Αναλυτικά: «Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μου ανέθεσε τη θέση προπονήτριας της Εθνικής Γυναικών. Η Εθνική μας ομάδα ήταν αδρανής για τέσσερα χρόνια γεγονός το οποίο στεναχωρούσε εμένα προσωπικά καθώς επίσης και όλους όσους αγαπούν και ασχολούνται με τη γυναικεία καλαθόσφαιρα.

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω προσωπικά τον τέως πρόεδρο της Κ.Ο.Κ. κ. Λούη Δημητρίου ο οποίος επαναδραστηριοποίησε την Εθνική Γυναικών και που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει αυτή τη θέση. Εισάκουσε και ανταποκρίθηκε θετικά στις προσωπικές μου εισηγήσεις οι οποίες περιλάμβαναν κλήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς επίσης και φιλικά προετοιμασίας με σκοπό την καλύτερη αξιολόγηση του υλικού. Γνώριζα εξ αρχής πως είχα να αντιμετωπίσω μια μεγάλη πρόκληση παρόλα αυτά ήμουν προετοιμασμένη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να δουλέψω σκληρά ούτως ώστε η Εθνική μας ομάδα να φτάσει εκεί που της αξίζει. Ο πρωταρχικός μας στόχος δεν ήταν τα άμεσα αποτελέσματα αλλά η στελέχωση της ομάδας με νεαρές καλαθοσφαιρίστριες που αυτό θα έφερνε αποτελέσματα στο μέλλον.

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση ήταν η συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στους Α.Μ.Κ.Ε. 2017, περι τα τέλη Μαΐου και ένας μεγάλος αγώνας δρόμου για όλους μας είχε ξεκινήσει. Η προετοιμασία μας έπρεπε να είχε εντατικοποιηθεί γι’ αυτό και είχαμε προγραμματίσει προπονήσεις και φιλικούς αγώνες προετοιμασίας.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν και πάλι πλήρως ενεργή! Η κάθε κλήση των παικτριών δημιουργούσε από μόνη της ένα νέο, υγιές κίνητρο για τις αθλήτριες οι οποίες επιθυμούσαν να συμπεριληφθούν στην ομάδα και να αγωνιστούν με την φανέλα της Εθνικής. Μια τεράστια τιμή και αναγνώριση για τον κάθε αθλητή οποιασδήποτε χώρας!

Η δεύτερη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε η Εθνική μας ήταν ένα χρόνο αργότερα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικρών Χωρών της FIBA Europe στα τέλη Ιουνίου του 2018. Για ακόμη μια φορά η προετοιμασία περιλάμβανε προπονήσεις και αγώνες προετοιμασίας.

Την χρονιά που μας πέρασε δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να αξιολογήσω ποιοτικά αλλά και ποσοτικά τις παίκτριες που θα αποτελούσαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λόγο του μικρού διαθέσιμου χρόνου προετοιμασίας. Είχα ζητήσει επανειλημμένα από την ομοσπονδία περισσότερο χρόνο (και κατά τη διάρκεια της χρονιάς) στη διάθεση μου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές μιας και αναγκαστήκαμε να συμμετάσχουμε στην διοργάνωση Α.Μ.Κ.Ε. 2019 έχοντας συνολικά τέσσερις βασικές απουσίες και άλλες δύο βασικές παίκτριες οι οποίες αγωνίστηκαν με προβλήματα τραυματισμού.

Η ΚΟΚ ήταν ενήμερη για τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζαμε σαν Εθνική Γυναικών και έδειξε κατανόηση συνιστώντας υπομονή. Είχα ήδη ενημερωθεί για την επόμενη διοργάνωση στην οποία θα συμμετείχε η Εθνική μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να προβλέψω τα όσα θα ακολουθούσαν.

Το παράλογο το οποίο δημιουργεί ερωτήματα είναι πως μετά την επιστροφή της αποστολής μας από το Μαυροβούνιο, πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες μέχρι την καθιερωμένη συνάντηση/αξιολόγηση. Είχα ετοιμάσει την έκθεση μου και περίμενα την συνάντηση με το Δ.Σ. της ΚΟΚ η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Αργά το βράδυ της επομένης ενημερώθηκα τηλεφωνικώς ότι τερματίζεται η συνεργασία μας χωρίς κάποια επεξήγηση. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η απόφαση ήταν ειλημμένη από καιρό!

Μέχρι σήμερα η ΚΟΚ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τον τερματισμό της συνεργασίας μας. Ωστόσο επειδή τα νέα κυκλοφορούν πολύ γρήγορα έχω ήδη δεχτεί τηλεφωνήματα από διάφορα άτομα τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που με ώθησε στην απόφαση να τοποθετηθώ προσωπικά με αυτή την επιστολή.

Έχω ήδη μιλήσει και ενημερώσει τις παίκτριες της Εθνικής Γυναικών για την απόφαση της Ομοσπονδίας. Με τις κοπέλες είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, τις ευχαριστώ γι’ αυτό και τους εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου για τη βοήθεια και στήριξη τους.

Θέση μου είναι πως η Εθνική Γυναικών έχει όλο το μέλλον μπροστά της φτάνει να τεθεί ένα μακροχρόνιο πλάνο το οποίο θα ακολουθείται πιστά για σειρά ετών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ