aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑΕΛ: Εντείνονται οι προσπάθειες (παρά τις δυσκολίες)

ΑΕΛ: Εντείνονται οι προσπάθειες (παρά τις δυσκολίες)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ασφαλώς και δεν υπάρχει κανείς φίλος της κυπριακής καλαθόσφαιρας και δη, φίλος της ΑΕΛ που να μην ήθελε να ξαναδεί τη «βασίλισσα» της κυπριακής καλαθόσφαιρας να αγωνίζεται στα ξανά στα «σαλόνια» της Α’ κατηγορίας.

Ειδικά, όταν πρόκειται για το μεγαλύτερο όνομα στο ρουν της ιστορίας του δεύτερου δημοφιλέστερου αθλήματος στον τόπο, τότε είναι περιττό να τονισθεί, το τι αίγλη προσφέρει στο άθλημα ένα τέτοιο γεγονός. Βάση λοιπόν των πεπραγμένων «εντός των τεσσάρων γραμμών», η ΑΕΛ ανήκει (ξανά) στην πρώτη κατηγορία. Αυτό από τη στιγμή που κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κέρδισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας, αγωνιζόμενη στη 2η κατηγορία.

Ήταν όμως από την πρώτη στιγμή, γνωστά τα δεδομένα, βάση των οποίων οι γαλαζοκίτρινοι θα μπορούσαν να αγωνισθούν εκεί που είναι ταγμένοι από την ίδια τους την ιστορία.  Δύσκολα τα πράγματα και αυτό, λόγω οικονομικού αποκλειστικά.

Τι νεότερα υπάρχουν λοιπόν; Πήραμε πληροφόρηση από τη Λεμεσό και τη μεταφέρουμε. Έχουν λάβει χώρα κάποιες συναντήσεις ανάμεσα σε ιθύνοντες του σωματείου, με αποκλειστικό αντικείμενο, το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές μας, αυτό που έχει αποφασισθεί, είναι όπως οι άνθρωποι της ΑΕΛ «βγουν προς τα έξω» και να αναζητήσουν στηρίγματα, δηλαδή χορηγίες, ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και πάνω σε αυτά τα στηρίγματα, να βγάλει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό, για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις ενός απαιτητικού (αγωνιστικά και οικονομικά) πρωταθλήματος. Σε αναμονή των (επόμενων) εξελίξεων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ