aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στην έδρα τους τα φαβορί

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Έναρξη της δεύτερης φάσης στην κανονική περίοδο του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ανδρών, που θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα αγωνιστικές.

Βάση της κανονικής αρίθμησης στις αγωνιστικές αυτή είναι η 11η αγωνιστική, της οποίας το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις δυο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ενώ η αυλαία θα πέσει αύριο με το παιχνίδια μεταξύ της Πετρολίνα ΑΕΚ και του Απόλλωνα.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της σημερινής ημέρας θα γίνει στο Λευκόθεο, εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει το Παραλίμνι (15:00 από τη Cytavision). Το φαβορί για την εξασφάλιση τους ρόζ φύλλου αγώνα είναι οι γαλαζοκίτρινοι, οι οποίοι έμειναν αρκετά μακριά από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και δεν θέλουν να ξεκόψουν κι άλλο.

Ο παράγοντας έδρα, είναι το κύριο στοιχείο που δίνει ένα προβάδισμα στην ομάδα της Λευκωσίας κι αυτό διότι η εντυπωσιακή ΕΝΠ έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα καλό σύνολο που παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα, θα διεκδικήσει δηλαδή τη νίκη-έκπληξη και σε περίπτωση που τα καταφέρει θα ισοβαθμήσει με τον ΑΠΟΕΛ στην 3η θέση.

Τρεις ώρες αργότερα (18:00) στην αίθουσα «Κώστας Παπαέλληνας» ο πρωτοπόρος Κεραυνός θα υποδεχθεί την ουραγό της βαθμολογίας ΕΘΑ. Βάση των δεδομένων, οι ερυθροκίτρινοι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όχι μόνο λόγω έδρας, αλλά και του τι έχουν παρουσιάσει οι δυο ομάδες στο μέχρι τώρα πορεία τους πρωτάθλημα. Βέβαια, για τον Κεραυνό η ψυχολογία είναι στο ζενίθ μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, κάτι που του δίνει μια έξτρα ώθηση.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Έγκωμης στην προηγούμενη φετινή της παρουσία στην έδρα του Κεραυνού, δέχθηκε μια βαριά ήττα, κάτι που δεν θα ήθελε να ξανασυμβεί. Πέραν όμως τούτου, οι κιτρινόμαυροι με γνώμονα το μαχητικό τους πνεύμα, δεν πάνε στον Στρόβολο με μοιρολατρική διάθεση, αλλά για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. ΟΜΑΔΑ

ΑΓ.

Ν-Η

Β.

1. Κεραυνός

10

9-1

19

2. ΑΕΚ

10

7-3

17

3. ΑΠΟΕΛ

10

5-5

15

4. Παραλίμνι

10

4-6

14

5. Απόλλων

10

3-7

13

6. ΕΘΑ

10

2-8

12

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ