aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο νέος στόχος της ΕΘΑ…

Η ΕΘΑ όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να χαράσσει το δικό της δρόμο, με συνέπεια και πάντα πρωταγωνιστικές βλέψεις. Φέτος, δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. 

Αν εξετάσουμε την περίπτωσή της κυνικά, το τελικά αποτέλεσμα δείχνει “FAIL”, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Στην Α’ φάση που ήταν πλήρης και είχε τον Γιώργο Σκαραφίγκα στον πάγκο της, η ομάδα της Έγκωμης έπαιξε απολαυστικό και θεαματικό μπάσκετ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μετά την σκληρή τιμωρία του Τέρενς Χένρι στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, η “μαγιά” χάλασε. Ο Ελληνας τεχνικός παραιτήθηκε και αποχώρησε, ενώ η απώλεια του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ ήταν μείζονος σημασίας και το κενό του στη φροντ λάιν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Η διοίκηση, βέβαια, διαχειρίστηκε σωστά τον πανικό που πήγαινε να δημιουργηθεί. Αναβάθμισε σε πρώτο προπονητή τον Χάντι Ελ Χατζ, που ήξερε καλά την ομάδα και επήλθε ισορροπία. Η πορεία στη Β’ φάση ήταν εξαιρετική, μέχρι που ήρθε ο τραυματισμός του Τρέι Γκόλντεν και τα διέλυσε όλα.

Για κάποια παιχνίδια το κενό του καλύφθηκε εκ των έσω, όμως στα ημιτελικά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Στη θέση “4” η ομάδα ήταν εντελώς “γυμνή” λόγω της τιμωρίας του Χένρι και του τραυματισμού του φιλότιμου, Άθου Δημητρίου.

Ο Τόλης Κασκίρης με την ψυχή και τον δυναμισμό του πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής δίπλα στον Πίρσον, όμως αναγκαστικά τεσσάρι “βαφτίστηκε” ο Αντέλ Κάμπερμπατς, προκαλώντας μεγάλο κενό στην περιφέρεια.

Ο Απόλλωνας βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και ήταν αναπόφευκτο να κάνει το 2-0. Ο αποκλεισμός ήταν άδοξος, αλλά άφησε κέρδη. Ο ισχυρός άνδρας του σωματείου, Πανίκος Κωνσταντίνου, σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, τόνισε πως επόμενος στόχος είναι η ανάδειξη νέων παικτών.

Ο Πέτρος Παπαμιχαήλ είναι φέτος το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο κόουτς Σκαραφίγκας δεν δίστασε πολλές φορές φέτος να τον ρίξει στα “βαθιά”, ενώ στο τέλος ο Χάντι Ελ Χατζ του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο μικρός εντυπωσίασε σε αρκετά παιχνίδια. Το ταλέντο του, εξάλλου, είναι υψηλό. Ενθαρρυντικά στοιχεία έδειξε και ο Αριστείδης Χρίστου, που ανήκει κι αυτός στη νέα γενιά της ομάδας της Έγκωμης.

Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Να γίνουν αυτά τα παιδιά και πολλά άλλα στη συνέχεια ηγέτες του συλλόγου. Να “χτίζεται” το ρόστερ γύρω τους. Η εμπειρία των εξαιρετικών παικτών και χαρακτήρων Τόλη Κασκίρη και Γιώργο Αναστασιάδη, αλλά και του Γιώργου Φραγκέσκου που βοηθούσε περισσότερο στις προπονήσεις, θα βοηθήσουν τους ταλαντούχους αθλητές να αλλάξουν επίπεδο σταδιακά.

Θα μπορούσε κάλλιστα η διοίκηση να πάρει έναν Αμερικανό του… κιλού στη θέση του Χένρι, όμως προτίμησε να δώσει ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Το ίδιο συνέβη όταν τραυματίστηκε και ο Γκόλντεν και ήταν εμφανές ότι μόνο με θαύμα θα έπαιζε κόντρα στον Απόλλωνα.

Πέρυσι η ΕΘΑ κατέκτησε το κύπελλο με τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη. Φέτος, έχασε οριακά το εισιτήριο για τον τελικό από τον μετέπειτα κυπελλούχο, ΑΠΟΕΛ. Η ζωή κάνει κύκλους, με το σωματείο της Έγκωμης να παραμένει σταθερή αξία στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, χωρίς να έχει υψηλό μπάτζετ. Αν αρχίσει να αναδεικνύει και νεαρούς παίκτες, τότε οι άνθρωποί της θα νιώσουν την απόλυτη ευτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ