Κόντρα στην Κλουζ για την πρόκριση

Στη Ρουμανία βρίσκεται ο Κεραυνός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο (7/2) την Κλουζ, για την 6η αγωνιστική του 12ου ομίλου, στην Β’ φάση του FIBA Europe Cup. Η κυπριακή ομάδα με νίκη θα εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση της στους «16» της διοργάνωσης, ενώ και σε ενδεχόμενο ήττας διαθέτει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες, των τεσσάρων ομίλων. Ωστόσο ο στόχος του συγκροτήματος του Χριστόφορου Λειβαδιώτη δεν είναι άλλος από την εκτός έδρας νίκη που θα δώσει την απευθείας πρόκριση.

Η φάση των «16» του FIBA Europe Cup θα αποτελείται από οκτώ ομάδες που θα προκριθούν από την παρούσα φάση του θεσμού, δηλαδή οι δύο πρώτες ομάδες από τους τέσσερις ομίλους που υπάρχουν. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα συμπληρωθούν από τις ομάδες που θα αποκλειστούν από το Basketball Champions League, και συγκεκριμένα αυτές που θα λάβουν τις θέσεις 5-6 από την κανονική διάρκεια του θεσμού.

Ωστόσο τέσσερις ομάδες που αγωνίζονται στο Basketball Champions League έχουν αποστείλει επιστολή στην FIBA, τονίζοντας πως σε περίπτωση που λάβουν τις θέσεις 5-6 στους ομίλους τους, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup. Αυτές οι ομάδες είναι οι εξής: Elan Chalon (Γαλλία), Movistar Estudiantes (Ισπανία), ΑΕΚ Αθηνών (Ελλάδα), SIG Strasbourg (Γαλλία). Σε περίπτωση, λοιπόν, που κάποιες εκ των τεσσάρων πιο πάνω ομάδων εξασφαλίσουν τις θέσεις 5-6 στους ομίλους τους στο Basketball Champions League, ανάλογες θέσεις για τις καλύτερες τρίτες ομάδες από τη Β’ Φάση του FIBA Europe Cup θα ανοίξουν.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ