aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ιάκωβος Παντελή: Ο… τσόγλανος ξαναχτύπησε!

Πρόκειται για ηγέτη με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν παραδίνεται, δεν συμβιβάζεται και πάντα είναι εκεί όταν η μπάλα καίει. Του αρέσει να παίρνει την ευθύνη και το έκανε ξανά!

Ας μας συγχωρέσει για την έκφραση, αλλά είναι… τσόγλανος. Με την καλή έννοια. Με το αγωνιστικό του θράσος θυμίζει σε πολλά πράγματα τον Βασίλη Σπανούλη και άλλους σπουδαίους Έλληνες γκαρντ. Θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει άλλη διαδρομή στην καριέρα του. Δεν είναι επί της παρούσης να το αναλύσουμε. Αυτή τη στιγμή του αξίζει πραγματική υπόκλιση.

Το εντυπωσιακό για τον Ιάκωβο Παντελή είναι πως δε διστάζει να… τσαλακωθεί για το καλό της ομάδας. Λόγω του πάθους και της ψυχής του, ο μετρ της τακτικής, Λίνος Γαβριήλ, σε πολλά παιχνίδια τον “θυσίαζε” επιθετικά προκειμένου να αναλάβει τις δύσκολες αμυντικές αποστολές. Το έκανε περίφημα, δικαιώνοντας τον προπονητή του.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ βρέθηκε χθες αντιμέτωπη με την… κόλαση του 24 στο 19′. Έκανε επική ανατροπή στην τρίτη περίοδο και προσπέρασε. Ο ΑΠΟΕΛ πίεζε, προσπαθώντας να ανακτήσει το προβάδισμα. Εκεί η ομάδα της Λάρνακας χρειαζόταν τον αρχηγό της που την πήρε στις πλάτες του!

Στην τέταρτη περίοδο όπου κρίθηκαν όλα, ο Ιάκωβος Παντελή βγήκε μπροστά και σημείωσε τους 12 από τους 14 πόντους του, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αντέξει στην πίεση και να μείνει όρθια. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν αυτό του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Κεραυνό, όπου είχε δώσει μια μοναδική παράσταση πάνω στο παρκέ, στέλνοντας την ομάδα του στον μεγάλο τελικό με τον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ