aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ Κύπρου«Η Ομόνοια να αποφασίσει, είναι ρίσκο οι παίκτες των €850»

«Η Ομόνοια να αποφασίσει, είναι ρίσκο οι παίκτες των €850»

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε στην εκπομπή της ΚΟΚ «Full Court Cast» και άνοιξε την καρδιά του σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Ο τεχνικός της oμάδας καλαθόσφαιρας της Ομόνοιας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πώς άρχισε την προπονητική του καριέρα, τις δύσκολες σεζόν στην ΑΕΚ, στην Ομόνοια, στην ΕΘΑ αλλά και την επιστροφή του ξανά στον πάγκο των πρασίνων.

Παράλληλα, ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής τόνισε πως η σεζόν για την ομάδα του ήταν εξαιρετική, αλλά υπογράμμισε πως αν ο προϋπολογισμός μείνει ο ίδιος τότε αυξάνεται το ρίσκο στους επιτυχημένους Αμερικάνους καλαθοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: Η «φλέβα» χρυσού που «κτύπησε» το καλοκαίρι η Ομόνοια

Αναλυτικά:

Για το πώς άρχισε η προπονητική του καριέρα: «Ο Αντρέας Λευκαρίτης μου είπε να μπω βοηθός προπονητής, είχα προβλήματα με τα πόδια μου και ήθελα να βοηθήσω. Ήταν εκεί που άρχισε η προπονητική μου καριέρα. Κερδίσαμε το πρώτο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε να κερδίσει πρωτάθλημα 19 χρόνια από τότε που ήταν Πεζοπορικός. Συνέχισα και την επομένη σεζόν σαν βοηθός και παίκτης αλλά είχα προβλήματα με τα γόνατα μου. Η καριέρα μου τέλειωσε στην ΑΕΚ σαν παίκτης και βοηθός, την επομένη σεζόν ο Αντρέας με ήθελε πρώτο προπονητή, ήταν τεράστια ευκαιρία για μένα. Δεν είχα παραστάσεις μόνο σαν παίκτης ήταν τεράστιο ρίσκο γι αυτόν. Είχα μεγάλες εμπειρίες αλλά χωρίς γνώση δεν μπορείς να τις πραγματοποιήσεις».

Για την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ: «Είχαμε χαμηλό προϋπολογισμό, κάναμε καλή χρονιά αλλά οι άνθρωποι πήραν αποφάσεις να αλλάξουν προπονητή για να πάρουν το πρωτάθλημα. Αρχίσαμε με τρεις ξένους και έγιναν πέντε και η ομάδα στο τέλος πήρε πρωτάθλημα».

Για την Ομόνοια: «Κάναμε μια καλή πορεία, θα έλεγα ότι ήταν φανταστική η χρονιά μας αν δεν ήταν η φετινή. Δυστυχώς η ομάδα τότε δεν μπορούσε να μείνει στην κατηγορία, παίζαμε καλό μπάσκετ και χάσαμε πάνω από 10 παιχνίδια στον πόντο. Η καταξίωση δεν έρχεται από τον παράγοντα, έρχεται από τους καλαθοσφαιριστές στο τέλος της σεζόν. Αν λένε οι ίδιοι ότι έγιναν καλύτεροι τότε είσαι επιτυχημένος».

Για την ΕΘΑ: «Ήταν παράξενη η σεζόν, είχαμε καλύτερη ομάδα σε ρόστερ από ότι στην φετινή Ομόνοια κυρίως λόγω Αμερικανών. Μιλάμε για τον Τριετιάκοφ αλλά αυτός ήρθε από την δεύτερη κατηγορία. Δεν πήραμε το μάξιμουμ και είναι μέρος του αθλητισμού».

Για την επανένταξη του στην Ομόνοια: «Ήταν η στιγμή να αποδείξω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει η άποψη του έξω, αλλά είναι σημαντική η άποψη του στην δουλειά που επέλεξα να κάνω. Με τον Κυριάκο Αδάμου συνεργάστηκα σαν παίκτης, σαν μάνατζερ, σαν βοηθός. Τεράστια σχέση και δυνατή φιλία, τσακωνόμαστε συνέχεια, αλλά η σχέση είναι δυνατή και μας κάνει να δουλεύουμε με κλειστά μάτια. Ήμασταν τυχεροί, ήρθε ο Ματθαίος Παπαπέτρου, εξαίρετος άνθρωπος μας άφησε να δουλέψουμε χωρίς αντιπερισπασμούς. Έγινε φανταστική χρονιά, κερδίσαμε τρεις φορές τον ΑΠΟΕΛ, τον Κεραυνό. Φθάσαμε στα ημιτελικά κυπέλλου, χάσαμε στο καλάθι μπορούσαμε να ήμασταν και στον τελικό».

Για τη νέα σεζόν: «Η Ομόνοια πρέπει να αποφασίσει ή θα συντηρήσει την ίδια κατάσταση, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο γιατί αν θα φέρεις καλαθοσφαιριστές των 850 ευρώ αντιλαμβάνεσαι ότι ο παράγοντας τύχη είναι ο πρώτος. Είναι θέμα τύχης αν θα επαναλάβεις ότι έκανες φέτος. Είναι λεπτή γραμμή είναι καθαρά θέμα της Ομόνοιας αλλά επηρεάζει και την δική μου πορεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ