aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ: Ανοίγει η αυλαία με λεμεσιανό ντέρμπι

Το προσεχές τριήμερο θα γίνουν οι πέντε αγώνες της 16ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ. Δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα, άλλα δύο αύριο (Αχιλλέας – Παραλίμνι, ΑΠΟΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ) και η αγωνιστική θα κλείσει με ένα ματς τη Δευτέρα (ΕΑΣ Ομόνοια-Ανόρθωση). Ρεπό έχει η ΕΘΑ.

Dynatron Απόλλων – Payabl. EKA ΑΕΛ BC

Σάββατο 28 Ιανουαρίου – 16:00 / Απόλλων Αρένα

Η αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει με το ντέρμπι της Λεμεσού, με τον Dynatron Απόλλων να υποδέχεται τη συμπολίτισσα Payabl. EKA ΑΕΛ BC. Οι «γαλάζιοι» που προέρχονται από ήττα, έχουν απολογισμό σε 14 αγώνες οκτώ νίκες και έξι ήττες, ενώ από την άλλη οι «γαλαζοκίτρινοι» επιζητούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, έχοντας – σε 13 παιχνίδια – εννέα νίκες και τέσσερις ήττες.

Kεραυνός – ΑΠΟΠ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου – 18:00 / «Κώστας Παπαέλληνας»

Μετά την ευρωπαϊκή του συμμετοχή ο Κεραυνός επανέρχεται στο πρωτάθλημα για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του, κόντρα στον ΑΠΟΠ που θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Στροβόλου είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πάρει 12 νίκες σε 13 παιχνίδια. Το συγκρότημα της Πάφου σε ισάριθμο αριθμό αγώνων πήρε τέσσερις νίκες και δέχθηκε εννέα ήττες.

Αχιλλέας Καϊμακλίου – Ε.Ν. Παραλιμνίου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 16:00 / Λύκειο Παλλουριώτισσας

Aχιλλέας Καϊμακλίου και Ε.Ν. Παραλιμνίου, μετά την αναμέτρησή τους στο κύπελλο και την πρόκριση για τους «βυσσινί» στα προημιτελικά, αναμετρώνται και στο πρωτάθλημα όπου αμφότερες θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά τις ήττες τους στην προηγούμενη αγωνιστική. Σε 13 αγώνες οι γηπεδούχοι πήραν τέσσερις νίκες και δέχθηκαν εννέα ήττες, ενώ το συγκρότημα του Παραλιμνίου είναι στον πυθμένα της βαθμολογίας με δύο νίκες και 11 ήττες.

ΑΠΟΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 18:00 / Λευκόθεο

Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα γίνει στο Λευκόθεο, ανάμεσα σε δύο ομάδες των πάνω διαζωμάτων, τον ΑΠΟΕΛ και την Πετρολίνα ΑΕΚ, ομάδες που προέρχονται από επιτυχίες. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν τους 11 από τους 13 αγώνες που έδωσαν, ενώ οι «κιτρινοπράσινοι» σε 14 αναμετρήσεις πήραν δέκα νίκες και ηττήθηκαν τέσσερις φορές.

ΕΑΣ Ομόνοια – Ανόρθωση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου – 19:00 / Κλειστό Αγίου Δομετίου

Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δομέτιο με την ΕΑΣ Ομόνοια να φιλοξενεί την Ανόρθωση, με τους «πράσινους» να θέλουν δεύτερο ροζ φύλλο, και τους «κυανόλευκους» επιστροφή στις νίκες. Οι γηπεδούχοι σε 14 αγώνες μετρούν δύο νίκες και 12 ήττες, με την ομάδα της Αμμοχώστου να έχει – σε 13 παιχνίδια – πέντε νίκες και οκτώ ήττες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ