aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑπό ελληνικούς λογαριασμούς το στοίχημα στους χειραγωγημένους αγώνες μπάσκετ

Από ελληνικούς λογαριασμούς το στοίχημα στους χειραγωγημένους αγώνες μπάσκετ

Από λογαριασμούς στην Ελλάδα φαίνεται να παίζονταν αρκετά στοιχήματα για αγώνες στην καλαθόσφαιρα που κρίθηκαν, μετά από έρευνα, ότι ήταν χειραγωγημένοι. Αυτό κατέδειξε η έρευνα δύο λειτουργών που όρισε η Επιτροπή Προστασίας και Δεοντολογίας του Αθλητισμού, για να εξετάσει τρεις κόκκινους φακέλους για τα παιχνίδια καλαθόσφαιρας μεταξύ ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ, ΕΝΑΔ-ΑΠΟΠ και ΑΠΟΠ-ΕΝΑΔ την περσινή περίοδο. Όπως κατέδειξαν οι έρευνες, κάποιοι άνοιξαν λογαριασμούς στην Ελλάδα, ώστε μέσω τους να διενεργούν στοιχηματική δραστηριότητα.

Το πόρισμα που αποκάλυψε χθες ο «Φ», συζήτησε χθες το βράδυ η Επιτροπή ώστε να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Οι δύο ερευνώντες λειτουργοί εισηγούνται στο εμπεριστατωμένο πόρισμά τους όπως για το παιχνίδι ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ που χειραγωγήθηκε, διωχθούν ποινικά συγκεκριμένα πρόσωπα. Για τα δύο άλλα παιχνίδια, ενώ διαπιστώνεται ότι και αυτά χειραγωγήθηκαν, υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να ανακτηθούν από το εξωτερικό, γι’ αυτό και εισηγούνται την εμπλοκή της Αστυνομίας.

Τώρα η Επιτροπή Προστασίας και Δεοντολογίας του Αθλητισμού θα λάβει αποφάσεις ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Όπως διαπιστώθηκε, άτομα στοιχημάτιζαν μεθοδικά για συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ αφήνονται αιχμές και για τη στάση παικτών, αλλά αφιερώνεται και ειδικό κεφάλαιο για την Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας για ενέργειες που έπρεπε να κάνει για αποφυγή τέτοιων καταστάσεων.

Στο μεταξύ, χθες o πρόεδρος της Oμοσπονδίας Kαλαθόσφαιρας, Αντρέας Μουζουρίδης, ανέφερε ότι για να φθάσει η Επιτροπή να διορίσει ερευνώντες λειτουργούς, σημαίνει ότι η καταγγελία έγινε από την ίδια την Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας. Σε δηλώσεις του στον ACTIVE σε σχέση με το πόρισμα, ο κ. Μουζουρίδης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία θα το ζητήσει από την Επιτροπή, προκειμένου να μελετηθεί και να ακολουθηθούν οι δέουσες ενέργειες. «Διαχωρίζουμε το πόρισμα σε δύο μέρη: Είναι οι ποινικές ευθύνες, για τις οποίες θα διαχειριστεί η Αστυνομία. Το δεύτερο είναι οι αθλητικές ευθύνες, που βαραίνουν την Ομοσπονδία να αποδώσει, αν εμπλέκονται παράγοντες και επιβεβαιωθούν όσα γράφονται στο δημοσίευμα, γεγονός δυσάρεστο για την Ομοσπονδία», ανέφερε ο πρόεδρος της.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της Ομοσπονδίας στο να μη διενεργεί ελέγχους, ο κ. Μουζουρίδης διαβεβαίωσε ότι «θα μελετηθούν οι συστάσεις, που καταγράφονται στο πόρισμα και σε ό,τι αφορά στις βελτιώσεις, αυτές θα γίνουν». «Η πρόληψη», όπως ανέφερε, «είναι το μεγαλύτερο όπλο για να μην τρέχουμε κατόπιν εορτής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ