aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ – Κεραυνός, πράξη πρώτη

Αρχίζουν οι αγώνες για την τελική φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ, με τον τίτλο να διεκδικούν Πετρολίνα ΑΕΚ και Κεραυνός. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες. Η αρχή θα γίνει στις 19:30 (Cytavision) στο «Κίτιον», έδρα της Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία έχει το πλεονέκτημα έδρας αφού κατείχε ψηλότερη θέση με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η πέμπτη σερί χρονιά που οι δύο ομάδες βρίσκονται στην τελική φάση. Αμφότερες αναδείχθηκαν νικήτριες από δύο φορές. Συνολικά οι ερυθροκίτρινοι έχουν πανηγυρίσει 7 τρόπαια σε 17 τελικούς, ενώ οι κιτρινοπράσινοι 9 σε 13. Η ΑΕΚ που κατέλαβε στην κανονική περίοδο την πρώτη θέση, στα προημιτελικά προκρίθηκε σε βάρος της Ανόρθωσης και στα ημιτελικά απέκλεισε την Giovani ΕΝΠ.

Ο Κεραυνός στο τέλος της κανονικής διάρκειας ήταν τρίτος. Στη φάση των «8» πέρασε από τον Απόλλωνα και στα ημιτελικά προκρίθηκε επί του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ