aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Νέα | Αθλητικές Ειδήσεις ΜπάσκετΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΓιαννάκης: Το αφιέρωμα της FIBA για την ένταξή του στο Hall of Fame (vid)

Γιαννάκης: Το αφιέρωμα της FIBA για την ένταξή του στο Hall of Fame (vid)

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, εντάχθηκε στο Hall of Fame κι η FIBA παρουσίασε μέσω video στιγμές από την αθλητική ζωή του.

Στο video που ανέβασε το επίσημο κανάλι της FIBA, με αφορμή την είσοδο του στο Hall of Fame με την κλάση του 2021, αναφέρεται σειρά επιτευγμάτων του “δράκου”.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα επτά πρωταθλήματα Ελλάδας και ισάριθμα κύπελλα που κατέκτησε κατά την διάρκεια της μακράς συλλογικής καριέρας του, το κύπελλο πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό το 1996 και το κυπελλούχων το 1993 με τον Άρη, καθώς φυσικά και οι διακρίσεις του με το “εθνόσημο”, με κορυφή του βουνού το χρύσο στο EuroBasket του 1987.

Σημειώνεται ακόμη πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας με 5.301 πόντους στο ενεργητικό του κι είναι παράλληλα και ο ρέκορντμαν σε συμμετοχές, έχοντας αγωνιστεί σε 351 παιχνίδια σε επίπεδο εθνικών ομάδων!

Να θυμίσουμε πως οι υπόλοιποι παίκτες και προπονητές που απαρτίζουν την κλάση του 2021 είναι οι εξής: Μάθιου Φαγιε, Χάνα Χοράκοβα, Στάνισλαβ Κρόπιλακ, Όσκαρ Μόλια, Ντετλέφ, Σρεμπφ, Πένκα Στογιάνοβα, Σεργκέι Ταρακάνοφ, Χαιξια Ζενγκ, Τσακ Ντέιλι, Τομ Μαχερ, Έτορε Μεσίνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ