aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΓαλλική ομοσπονδία κατά Ερτέλ: «Είχε υπογράψει πως δεν πάει στη Ρωσία»

Γαλλική ομοσπονδία κατά Ερτέλ: «Είχε υπογράψει πως δεν πάει στη Ρωσία»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Τομά Ερτέλ με τη Ζενίτ, η γαλλική ομοσπονδία εξέθεσε τον διεθνή γκαρντ αναφέροντας πως αθέτησε την έγγραφη δέσμευση που έλαβε πριν το Ευρωμπάσκετ πως δεν θα αγωνιστεί σε ομάδα της Ρωσίας λόγω του εμπάργκο στη χώρα για την εισβολή στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή του Ερτέλ θέτει σε κίνδυνο τη θέση του στην εθνική Γαλλίας στις επόμενες διοργανώσεις.

«Η γαλλική ομοσπονδία ενημερώθηκε μέσω Twitter για τη συμφωνία του Τομά Ερτέλ με την Ζενίτ για 1+1 χρόνια. Δεν είχαμε ενημερωθεί πως υπήρξε συμβόλαιο ή συζητήσεις για κάτι τέτοιο σε εξέλιξη. Ο παίκτης είχε υπογράψει πριν την έναρξη της προετοιμασίας δέσμευση πως δεν έχει συμφωνήσει ούτε σχεδίαζε να το κάνει με ομάδα της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας. Αν γνωρίζαμε πως ο Τομά Ερτέλ επρόκειτο να παίξει στη Ζενίτ, δεν θα τηρούσε τη δέσμευσή του και δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στις προσεχείς διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πάντως η ομοσπονδία δεν κάνει σαφές αν η απόφαση του Ερτέλ θα του στοιχίσει τη θέση του στην εθνική Γαλλίας στις επόμενες διοργανώσεις, εφόσον το εμπάργκο στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία συνεχιστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ