aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕντατική προετημασία για την Εθνική Ανδρών Κ16

Εντατική προετημασία για την Εθνική Ανδρών Κ16

Η Εθνική Ανδρών Κ16 συνεχίζει την εντατική της προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ16 Γ’ Κατηγορίας που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία τον ερχόμενο Ιούλη. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ένταξε φέτος την Εθνική Κύπρου Κ16 στο Πρωτάθλημα Ανδρών Κ18, ώστε να μπορέσει η ομάδα να είναι ολόχρονα μαζί και να προετοιμάζεται για τους αγώνες του καλοκαιριού.

Επίσης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετείχε σε δύο διεθνές τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν σε Ισραήλ και Ρουμανία. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και στις γιορτές του Πάσχα, με προπονήσεις που θα γίνονται από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, στο ΟΠΑΠ Basketball Camp.

Συγκεκριμένα η Εθνική Ανδρών Κ16 θα μαζευτεί για έξι ημέρες στο Κλειστό Αγίου Δομετίου για προπονήσεις, ενώ τέσσερις εξ αυτών θα είναι διπλές, και δύο μονές. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα προπονήσεις.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των προπονήσεων:

Δευτέρα 25/04 10:00 17:00-19:00
Τρίτη 26/04 10:00 17:00-19:00
Τετάρτη 27/04 10:00 17:00-19:00
Πέμπτη 28/04 10:00
Τρίτη 03/05 10:00 17:00-19:00
Τετάρτη 04/05 10:00

 

Ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Κύπρου Κ16, κ. Αντώνης Δημητρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την δουλειά που γίνεται φέτος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

«Επιλέξαμε από τα κλιμάκια που λειτουργούσαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα αθλητές για να στελεχώσουν την Εθνική στις πρώτες προπονήσεις της, θέλοντας να δούμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά γίνεται από όλη την Κύπρο. Μέσα από αυτές τις προπονήσεις φτάσαμε σε μία βάση των 20 με 25 καλαθοσφαιριστών που αποτελούσαν την  Εθνική ομάδα στις προπονήσεις του καλοκαιριού.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στο Ισραήλ για φιλικά προετοιμασίας με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα Κ16 της χώρας, η οποία προετοιμαζόταν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. Εκεί είχαμε την συμμετοχή 15 αθλητών μας. Παρά τις ήττες που δεχθήκαμε, βγάλαμε κάποια πολύ θετικά συμπεράσματα με τον κόουτς Μιχαήλ από τους αγώνες αυτούς.

Μετά την επιστροφή μας στην Κύπρο αγωνιστήκαμε κόντρα σε μία ομάδα από τον Λίβανο, και έπειτα ξεκίνησε η προετοιμασία μας με ένα αριθμό περίπου 20 καλαθοσφαιριστών, για την συμμετοχή μας στο Πρωτάθλημα Ανδρών Κ18. Τα Χριστούγεννα είχαμε μεταβεί στην Ρουμανία όπου λάβαμε μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά όπου συμμετείχαν χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Γεωργία και η Ουγγαρία.

Εκεί είδαμε αρκετή και σημαντική βελτίωση από τα παιδιά, σε σχέση με τις εμφανίσεις που είχαμε στο Ισραήλ, και επιστρέψαμε στην Κύπρο συνεχίζοντας την προετοιμασία μας στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως σημαντικό ρόλο στην βελτίωση και εξέλιξη των αθλητών έπαιξαν και τα σωματεία στα οποία ανήκουν τα παιδιά. Τώρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Ιούλιο.

Μέσα από το πρόγραμμα που είχαμε μέχρι τώρα, από την ημέρα που ξεκινήσαμε στην Εθνική ομάδα, έχουμε παρατηρήσει τεράστια βελτίωση στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές μας, οι οποίοι έφτασαν στην τελική επιλογή. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ